Μια «Αρώνη» για τα γυαλιά σας!

Μια «Αρώνη» για τα γυαλιά σας!

Μοναδικά πανάκια για καθαρισμό γυαλιών εμπνευσμένα από σκίτσα της Έλλης Σολομωνίδου - Μπαλάνου για τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου…

Μια «Αρώνη» για τα γυαλιά σας!
Όποιοι είχαν την τύχη να βρεθούν στις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου στην Επίδαυρο – η μουσική παράσταση που έστησε ο Νίκος Κηπουργός με λιμπρέτο του Δημοσθένη Παπαμάρκου πάνω στην «Ειρήνη» του Αριστοφάνη και η εκδοχή της Κατερίνα Ευαγγελάτου για την «Άλκηστη» του Ευριπίδη βρήκαν ανταπόκριση και αποδοχή από το κοινό- και πέρασαν και από το πωλητήριο του συνάντησαν μια ευχάριστη έκπληξη. Τι ήταν η έκπληξη; Τα φοβερά -συλλεκτικά δίχως άλλο- πανάκια για τα γυαλιά.

Σε μια παλαιότερη ανάρτηση του Εθνικού Θεάτρου στην σελίδα του στο facebook διαβάζω: «Αν είσαστε ένας ή μία από τους χιλιάδες θεατές που θα επισκεφθούν και σήμερα το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου για την "Ειρήνη" του Εθνικού, μην ξεχάσετε να περάσετε από το πωλητήριο μας. Εκεί εκτός όλων των άλλων θα βρείτε τα μοναδικά πανάκια για καθαρισμό γυαλιών εμπνευσμένα από σκίτσα της Έλλης Σολομωνίδου - Μπαλάνου για τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου…» . H δημιουργός αυτής της πρωτότυπης σειράς είναι η Γεωργία Αγγελοπούλου της Vermillon design studio. Σε μια ανάρτηση της τελευταίας διαβάζουμε σχετικά με τη σειρά: «Τα σκίτσα της Έλλης Σολομωνίδου-Μπαλάνου, βρίσκουν εφαρμογή σε πανάκια για γυαλιά, laptop, κινητά, κλπ. Μικρά έργα τέχνης, που μας θυμίζουν την ιστορία του Εθνικού Θεάτρου. Πόσο χαρακτηριστικό είναι το σκίτσο με την Μαίρη Αρώνη! (…)

Κλείσιμο
Ενώ επιλέγαμε ποιά σκίτσα θα χρησιμοποιήσουμε, μπήκαμε στον πειρασμό πολλές φορές να δούμε αν αναγνωρίζουμε μέσα από τα σκίτσα της Σολομωνίδου, παλαιότερους ηθοποιούς: Αρώνη, Ζαβιτσιάνου, Ηλιόπουλος, Τσιτσόπουλος, Καρακατσάνης, τόσοι πολλοί!».

Προφανώς, τα πανάκια – ειδικά αυτό με το σκίτσο της Μαίρης Αρώνη κάνει θραύση- θα μπορεί να τα βρει κανείς και στο πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου στο Κτήριο Τσίλλερ. Εκεί μεταξύ άλλων το Εθνικό Θέατρο έχει δημιουργήσει «έναν σταθερό χώρο πώλησης αναμνηστικών αντικειμένων εμπνευσμένων από τη μακρόχρονη καλλιτεχνική του παράδοση και τις παραστάσεις του». Στο site του Εθνικού Θεάτρου διαβάζω σχετικά: «Στο Πωλητήριο, στον ανανεωμένο χώρο του Βιβλιοπωλείου, στο Κτίριο Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου μπορείτε να αναζητήσετε αντικείμενα εμπνευσμένα από τον κόσμο του θεάτρου και ειδικότερα από το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών – ζωγράφων, σκηνογράφων και ενδυματολόγων – που εργάστηκαν στις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σε σύγχρονες και πρωτότυπες εφαρμογές.

Σχέδια, εικόνες και φωτογραφίες από σημαντικές παραστάσεις δίνουν πνοή τέχνης στην καθημερινότητα μας καθώς μετατρέπονται σε χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα που θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο στο Πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου και σηματοδοτούν μια νέα σχέση του Θεάτρου με το κοινό του. Μια σχέση που συνεχίζεται και όταν η αυλαία πέφτει.

Και φυσικά, μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στη μοναδική συλλογή μας από κοσμήματα. Υφάσματα από κοστούμια, δαντέλες, κουμπιά, τούλια και άλλα υλικά από το βεστιάριο του Εθνικού Θεάτρου γίνονται κοσμήματα σε μία μοναδική συλλογή. Μοναδικές δημιουργίες, έργα τέχνης, από τα εργαστήρια του Εθνικού Θεάτρου!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης