Μια νέα επιχείρηση με 9 νέες θέσεις εργασίας

Μια νέα επιχείρηση με 9 νέες θέσεις εργασίας

Ο Δημήτρης Κυριακόπουλος στα 31 χρόνια έχει προλάβει να κάνει πολλά που οι συνομήλικοι του δεν μπορούν καν να φανταστούν

Μια νέα επιχείρηση με 9 νέες θέσεις εργασίας
Αν ψάξει κανείς το αρχείο του Σταύρου Θεοδωράκη – «στεγάζεται» στο site www.protagonistes.gr- θα βρει μια συνέντευξη του Δημήτρη Κυριακόπουλου -το 2011 στην εφημερίδα «Τα Νέα»- στον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο 25χρονος Κυριακόπουλος μιλάει για το επιτυχημένο εγχείρημα της «ανάστασης» της ομάδας μπάσκετ της γειτονιάς του. Του «Πρωτέα». Η συνέντευξη μάλλον ήταν και η πρώτη επαφή – γνωριμία των δύο ανδρών. Ο Δημήτρης ακολουθεί τον Σταύρο Θεοδωράκη στην επιλογή του τελευταίου να ιδρύσει το «Ποτάμι». Μάλιστα, γίνεται από τα πρώτα κεντρικά στελέχη του νέου κινήματος στο κομμάτι της οργάνωσης. Επιπλέον, κατεβαίνει και υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιώς.

Ο ίδιος ως παλαιός πρόσκοπος του αρέσει να αφηγείται ωραίες ιστορίες κάποιες από τις οποίες αποτελούν και μια πρώτη ύλη για τα βιβλία του που απευθύνονται σε παιδιά. Μέχρι στιγμής έχει εκδώσει το βιβλίο «Πρόσκοποι εν δράσει -Το κυνήγι των εμπρηστών».

Κλείσιμο


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Δημήτρης Κυριακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάιο του 1986. Μεγάλωσε στο Νέο Κόσμο όπου και τελείωσε το 6ο Λύκειο Αθηνών. Στον Προσκοπισμό ξεκίνησε από Λυκόπουλο και σε ηλικία 13 ετών έλαβε Έπαινο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για τη συμμετοχή του στην αποστολή του ΣΕΠ στους σεισμούς της Αθήνας το 1999, νεαρός βαθμοφόρος τιμήθηκε από το ΣΕΠ με το μετάλλιο των Εξαιρέτων Πράξεων για την συμμετοχή του στη προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών της Πάρνηθας και είναι πτυχιούχος Διακριτικού Δάσους του κλάδου Προσκόπων. 

Ως αθλητής κατέκτησε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης με τον Πανιώνιο το 2004 και το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της Ιταλίας το 2006 με το .U.S.M.

Από το 2004 έως το 2008 σπούδαζε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Κομοτηνή, από το 2008 έως το 2010 έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Αθλητική Διοίκηση στην Αθήνα, το 2010 σε ηλικία 24 ετών επανίδρυσε τον Α.Ο. ΠΡΩΤΕΥΣ που μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο νεώτερος πρόεδρος αθλητικού σωματείου.

Από το 2011 έως το 2013 παρακολούθησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στον αθλητισμό στο Δημοκρίτειο και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στη συνέχεια, Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.



Έχει εργαστεί στην Κ.Α.Ε.Ολυμπιακός από το 2008 ως το 2012 και ως Υπεύθυνος Marketing της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. Το 2012 παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Βραβείο Νησίδες Ποιότητας ως Πρόεδρος του Α.Ο.ΠΡΩΤΕΥΣ.

Στα 31 του χρόνια ο Δημήτρης Κυριακόπουλος έχει προλάβει πολλά να κάνει στην διαδρομή του. Αθλητής, πρόσκοπος, manager αθλητισμού, στέλεχος κόμματος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, επιστήμονας… Τώρα, όμως, αποφάσισε να κάνει και ένα βήμα παραπέρα. Με την υποστήριξη του μη κεδροσκοπικού οργανισμού People’s Trust ο Δημήτρης έφτιαξε «Τα Χελωνάκια», ένα σύγχρονο κέντρο βρεφικής και παιδικής κολύμβησης στην Αγία Παρασκευή.



Στο site του People’s Turst – στην ενότητα Success Stories- μαθαίνουμε τις λεπτομέρειες: «Είναι πολύ σημαντικό να δεις αν η ιδέα σου είναι καλή και στα μάτια των άλλων ανθρώπων». Στα δικά μας ήταν! Ο Δημήτρης απευθύνθηκε στον οργανισμό μας με ένα ξεκάθαρο και κατάλληλο για οικονομική υποστήριξη σχέδιο για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου βρεφικής και παιδικής κολύμβησης στην Αγία Παρασκευή. 

Η εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία του στον χώρο του αθλητισμού και η αγάπη του για τα παιδιά, υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες στην απόφαση του να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση. 

Απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Sports Management από το ΙΑΕ και στη Διαχείριση Προγραμμάτων Αθλητισμού από το Δημοκρίτειο & το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και με την πρωτοβουλία του να επανιδρύσει, το 2010, τον ΑΟ Πρωτεύς, στον οποίον παραμένει πρόεδρος μέχρι σήμερα, η επιλογή του Δημήτρη να επιχειρήσει στον τομέα του αθλητισμού ήταν σχεδόν αναπόφευκτη.  

Με σκληρή δουλειά, ο Δημήτρης κατάφερε όχι απλώς να δημιουργήσει μια θέση εργασίας για τον εαυτό του, αλλά να προσφέρει δουλειά και σε οκτώ νέα παιδιά, γυμναστές και παιδαγωγούς, που απασχολούνται στην επιχείρησή του! Είναι μεγάλη μας χαρά που μπορέσαμε να βοηθήσουμε «Τα Χελωνάκια» να μάθουν να κολυμπούν και ευχόμαστε να συνεχίσουν να …βουτούν όλο και πιο μακριά!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης