Εναλλακτική περιήγηση με ποδήλατο

Εναλλακτική περιήγηση με ποδήλατο

Δύο έμπειροι ποδηλάτες έκαναν την αγάπη τους για το πετάλι μια επιχειρηματική ιδέα με πολλά οφέλη!

Εναλλακτική περιήγηση με ποδήλατο
Ο Βαγγέλης Μπατζάκας και ο Γιάννης Γαϊτάνος –το ιδρυτικό δίδυμο της bike me up με έδρα τον Άγιο Στέφανο Αττικής- έμπειροι ποδηλάτες και οι δύο τους έχουν να προτείνουν μια ξεχωριστή και πολύ διαφορετική περιήγηση στην Αθήνα. Στο μεδούλι της, η πρόταση τους έχει να κάνει με μια προσφορά εμπειρίας σε Αθηναίους και Αθηναίες αλλά και σε επισκέπτες της ελληνικής πρωτεύουσας – μια προσφορά εμπειρίας στην εναλλακτική εικόνα της πόλης και αυτή με όχημα, ένα ποδήλατο!

Η διαδρομή τους έχει συνολική απόσταση 18,1 χιλιομέτρων και οι συμμετέχοντες (λεπτομέρειες για την συμμετοχή στο www.bikemeup.gr
Κλείσιμο
) θα έχουν μεταξύ άλλων προσφερόμενων από τους διοργανωτές και ένα παραδοσιακό σουβλάκι!



Η προσπάθεια της bike me up εντάσσεται στο αναδυόμενο για την Αθήνα – Αττική κομμάτι της αγοράς της «έξυπνης και δημιουργικής βιομηχανίας» που προτάσσει την σύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό μέσα από το βίωμα και την εμπειρία. Το ιδρυτικό δίδυμο της bike me up ήδη έχει ενταχθεί στον 5ο κύκλο του προγράμματος ενίσχυσης των νέων μορφών επιχειρηματικότητας, του προγράμματος egg της Eurobank (με την συνεργασία του Corallia). 



Στο site της bike me up διαβάζω τις λεπτομέρειες: «Πρόκειται για μια μονοήμερη ποδηλατική περιήγηση για να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες γωνιές της Αθήνας, οι οποίες εκφράζουν με ένα ιδιότυπο και μοναδικό τρόπο την αρχαία και σύγχρονη ιστορία της πόλης, καθώς και την ποικιλομορφία της αθηναϊκής κοινωνικής και οικονομικής καθημερινότητας.

Θα περάσουμε από ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, από παλιές γραφικές γειτονιές, από την καρδιά του εμπορικού κέντρου, αλλά και από τους παραδοσιακούς αθηναϊκούς τόπους πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής. Η διαδρομή μας όμως, ανακαλύπτει και το παλμό της σύγχρονης πόλης, από τους πολύβουους εμπορικούς δρόμους με τις επώνυμες βιτρίνες, έως τα μικρά μαγαζάκια πώλησης μεταχειρισμένων αντικειμένων, και από τα σύγχρονά καταστήματα εστίασης έως τους παρακμιακούς καφενέδες». 



Και άλλες λεπτομέρειες: «Ανακαλύπτουμε τις κρυμμένες γωνιές της πόλης και της αρχαίας Αθήνας με περάσματα από τον λόφο της Πνύκας, το παλιό αστεροσκοπείο , το μνημείο του Φιλοπάππου , τη φυλακή του Σωκράτη, τη Ρωμαϊκή αγορά , την Κοίλη, το λύκειο του Αριστοτέλη και τη βιβλιοθήκη του Ανδριανού. Θαυμάζουμε την απαράμιλλή θέα του Καλλιμάρμαρου και της Ακρόπολης από το λόφο Αρδηττού , του Παρθενώνα και του λιμανιού του Πειραιά από τον λόφο του Φιλοπάππου, της αρχαίας αγοράς και όλης της Αθήνας από το λόφο του Άρειου πάγου. Διασχίζουμε την όαση του Εθνικού κήπου και του Ζάππειου την Πλάκα και την παραδοσιακή συνοικία της Αναφιώτικα. Βιώνουμε όμως και τις αντιθέσεις της σύγχρονης πόλης. Επώνυμες βιτρίνες και μαγαζάκια μεταχειρισμένων ειδών. Μοντέρνα εστιατόρια και γραφικοί καφενέδες. Κι αφού δοκιμάσουμε παραδοσιακό σουβλάκι ολοκληρώνουμε τη βόλτα κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των διοργανωτών η συνάντηση είναι για τις 09:30 , στο πίσω μέρος του Φιλοπάππου έναρξη εκδρομής και ακολουθούν: Επίσκεψη στον λόφο Μουσών & Νυμφών (Πνύκα, μνημείο Φιλοπάππου, φυλακή Σωκράτη)- Πέρασμα από την Ακρόπολη & επίσκεψη στον βράχο του Άρειου Πάγου- Πέρασμα μέσα από την παραδοσιακή συνοικία της Πλάκας- Επίσκεψη στον Εθνικό κήπο- Επίσκεψη στο Λύκειο του Αριστοτέλη- Επίσκεψη στον λόφο Αρδηττού & το Παναθηναϊκό στάδιο- Πέρασμα από το μνημείο του Λυσικράτη, πέρασμα από την παραδοσιακή συνοικία της Πλάκας- Πέρασμα από την βιβλιοθήκη του Ανδριανού, τον ναό του Ηφαίστου & τον ναό του Απόλλωνα- Πέρασμα από την συνοικία του Ψυρρή- Πέρασμα από τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμικού- Διάσχιση της Διονυσίου Αεροπαγίτου και πέρασμα από το νέο μουσείο της ακρόπολης- Πέρασμα από τον λόφο του Φιλοπάππου και της αρχαίας συνοικίας Κοίλη. Η ολοκλήρωση της ποδηλατικής περιήγησης προβλέπεται για τις 13:00 με άφιξη στο πίσω μέρος του Φιλοπάππου. Η συνολική απόσταση είναι 18,1 χλμ. 

Κατά την διάρκεια της περιήγησης οι διοργανωτές προσφέρουν: σνακ, νερό, παραδοσιακό σουβλάκι.

Και για το τέλος, δύο λόγια για τους διοργανωτές: «Είμαστε πρώτα απ’ όλα ποδηλάτες και κυριολεκτικά λατρεύουμε αυτό που κάνουμε. Έτσι, μετά από πολλά χρόνια ποδηλασίας με τους φίλους μας, αλλά και συμμετοχής μας σε αγώνες ορεινής ποδηλασίας, αποφασίσαμε να κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα και να μοιραστούμε μαζί σας τους τόπους και τις εμπειρίες που μας γοήτεψαν.

Η απόφαση μας αυτή υλοποιήθηκε με την δημιουργία της bike me up, που το φανταστήκαμε και το οργανώσαμε σαν ένα ποδηλατικό όχημα περιήγησης στις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας.

Η πολύχρονη ποδηλατική εμπειρία μας στα ελληνικά βουνά, μας έχει δώσει τη εμπειρία και τη γνώση που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε απλό ή σύνθετο, τεχνικό ή διασωστικό ζήτημα προκύψει, σε οποιαδήποτε ποδηλατική διαδρομή. Για αυτό το λόγο είμαστε διαπιστευμένοι κατά MIAS (διεθνής ποδηλατική πιστοποίηση οδηγών βουνού) και κατά RTI (διεθνής πιστοποίηση παροχής πρώτων βοηθειών).

Επιπλέον συνεργαζόμαστε με διασωστικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα www.hrt.org.gr, ενώ παράλληλα προσφέρουμε ασφάλιση ποδηλάτου και χρήστη www.aig.com.gr/bicycle-insurance_3877_517800.html.

Η bike me up είναι μια πρόσκληση από εμάς, αλλά και μια πρόκληση για εσάς, να εξερευνήσουμε και να χαρούμε μαζί την ελληνική φύση, με αγάπη και σεβασμό στο περιβάλλον».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης