Η Αρχιτεκτονική της Συμπόνιας

Η Αρχιτεκτονική της Συμπόνιας

Μπορεί ο χώρος και η αρχιτεκτονική του να βοηθήσουν στην κατανόηση μιας πάθησης; Ναι, απαντούν οι εικαστικοί καλλιτέχνες της ομάδας Compassion που εκθέτουν στο ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Η  Αρχιτεκτονική της Συμπόνιας
Το Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης” σε συνεργασία με την κολεκτίβα Compassion, παρουσιάζουν την έκθεση αρχιτεκτονικής με τίτλο "Space and the Architecture of Compassion", σε επιμέλεια του καθηγητή Σόλωνα Ξενόπουλου. Τη σύλληψη και τη γενικότερη επιμέλεια των δράσεων του Compassion έχουν οι δρ. Έφη Κυπριανίδου και Πένυ Μονογιού.

Η Compassion είναι μία μη κερδοσκοπική εικαστική κολεκτίβα εθελοντών, που δραστηριοποιείται στην Αθήνα, στο Αμβούργο και στη Λευκωσία. Οι εικαστικοί και οι θεωρητικοί επιστήμονες που συμμετέχουν στην όλη διαδικασία, επιχειρούν να κατανοήσουν το χώρο της ασθένειας και του συσχετιζόμενου πόνου, σε μία προσπάθεια ενδυνάμωσης της ενσυναίσθησης για τους πάσχοντες και της ευαισθητοποίησης του κοινού, μέσω καλλιτεχνικών και θεωρητικών οδών.

Κλείσιμο
Στόχος είναι να φανερωθεί η σημασία της βελτίωσης της θέσης του ασθενούς στην κοινωνία, και ειδικότερα εντός του συστήματος περίθαλψης, ιδιαίτερα σε περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης” θα φιλοξενηθούν σχέδια, σκαριφήματα, μακέτες, βίντεο, ήχοι και εγκαταστάσεις, που προσπαθούν να έρθουν όσο το δυνατόν πιο κοντά γίνεται στη φύση της ασθένειας, του πόνου και της ταλαιπωρίας, που βιώνουν οι άνθρωποι στα νοσοκομειακά ιδρύματα. Κι όλα αυτά μέσα από το καλλιτεχνικό τους πρίσμα.

Info
Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης” : Πειραιώς 206, Ταύρος
Από την 1η μέχρι τις 23 Ιουνίου 2017, καθημερινά από τις 18:00 μέχρι τις 22:00.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 341 8550 και 210 341 8579
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης