Πεζοδρόμηση στο Εμπορικό Τρίγωνο, μέρος δεύτερο

Πεζοδρόμηση στο Εμπορικό Τρίγωνο, μέρος δεύτερο

Ο Δήμος Αθηναίων απέδωσε τις οδούς Αγάθωνος και Καρόρη στους πεζούς (φωτογραφικό αφιέρωμα)

Πεζοδρόμηση στο Εμπορικό Τρίγωνο, μέρος δεύτερο
Η αρχή έγινε πριν από περισσότερο από έναν μήνα, με τις οδούς Βύσσης και Καΐρη. Ο Δήμος Αθηναίων πήρε τους δύο δρόμους, έκανε μία ανάπλαση και τους απόδωσε στους πεζούς - κάτι, άλλωστε, που ίσχυε στα χαρτιά, μια και αυτές οι δύο οδοί είχαν ήδη χαρακτηριστεί ως πεζόδρομοι. Το πρόγραμμα πιλοτικής αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου, το οποίο ενισχύεται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κάνει τον δεύτερο σταθμό του αυτή την εβδομάδα, με την επιστροφή των οδών Αγάθωνος και Καρόρη στους πεζούς.

Η απαγόρευση των οχημάτων σε αυτούς τους λιλιπούτειους δρόμους συνοδεύτηκε με μία ανάπλαση στο πρότυπο της αντίστοιχης που έγινε επί των οδών Βύσσης και Καΐρη: βάφτηκαν χρωματιστά γεωμετρικά σχήματα στο οδόστρωμα, απομακρύνθηκαν γκραφίτι και αφίσες, τοποθετήθηκαν ορισμένες πινακίδες με «χαλαρά» συνθήματα όπως «Παρκάρισμα εδώ; Ούτε να το σκέφτεσαι» (ευτυχώς σε λιγότερο αριθμό σε σύγκριση με τον πληθωρισμό που είδαμε στις οδούς Βύσσης και Καΐρη), αλλά και κιγκλιδώματα στις εισόδους για την αποτροπή της κίνησης οχημάτων, προστέθηκαν τραπεζάκια με καρέκλες, φυτά, αλλά και παγκάκια. Ακόμη, στήθηκε μία μικρή εξέδρα για τη συναυλία του Χάρη Λαμπράκη και του κουαρτέτου του χθες, Τρίτη, ημέρα παρουσίασης των δύο νέων πεζόδρομων στους πολίτες.

Κλείσιμο


Τα κιγκλιδώματα, βέβαια, δεν απέτρεψαν την είσοδο σε όλα τα τροχοφόρα. Όπως περνούσα από τους πεζόδρομους, παρατήρησα μία παρκαρισμένη μηχανή, ενώ ένα παπάκι χρησιμοποίησε την Καρόρη για να κόψει δρόμο... Όπως και να 'χει, η πεζοδρόμηση έχει προσδώσει μία πινελιά ανεμελιάς στα δύο δρομάκια: αρκετοί περαστικοί (ανάμεσα στους οποίους και τουρίστες) έκαναν μία στάση και κάθισαν στα παγκάκια πιάνοντας ψιλή κουβέντα. Ορισμένοι άλλοι σταμάτησαν για λίγο για να βγάλουν φωτογραφίες.

Όσο για τους ρυθμούς με τους οποίους εκτελείται αυτή η (επανα)πεζοδρόμηση, μάλλον θα πρέπει να χαρακτηριστούν συντηρητικοί. Ο περιορισμός του δεύτερου «κύματος» στις Αγάθωνος και Καρόρη (στο τμήμα από την Αιόλου μέχρι τη Βορέου και όχι στο σύνολό της) δείχνει ότι θα χρειαστούμε λίγο καιρό ακόμα μέχρι να αποδοθούν όλοι οι -τυπικά- πεζόδρομοι του Εμπορικού Τριγώνου στους πεζούς.

Τώρα, αν οδηγείτε στο Κέντρο, θα πρέπει να ξέρετε ότι από προχθές, Δευτέρα 8 Μαΐου, δεν επιτρέπεται να στρίβετε αριστερά από την οδό Βορέου προς τις οδούς Καρόρη και Αγάθωνος. Η κίνηση των οχημάτων προς την οδό Αθηνάς, επιτρέπεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως, Καραγιώργη Σερβίας και Σοφοκλέους. 
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης