Ένα αδημοσίευτο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη για πρώτη φορά στο θέατρο

Ένα αδημοσίευτο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη για πρώτη φορά στο θέατρο

Η παράσταση «Ο γύρος του κόμπου: Σικελική τραγωδία» ανεβαίνει στο θέατρο Tempus Verum

Ένα αδημοσίευτο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη για πρώτη φορά στο θέατρο
Η λευκή ΣΚΗΝΗ παρουσιάζει για πρώτη φορά το αδημοσίευτο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Ο γύρος του κόμπου: Σικελική τραγωδία», στο θέατρο Tempus Verum/Εν Αθήναις, σε σκηνοθεσία Γιώργου Δούλου, από τις 24 Απριλίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, μέχρι τις 23 Μάη, σε μία παράσταση αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους.

Ο ετοιμοθάνατος τύραννος της Σικελίας, Λορέντζο Λαλίνι, καλεί τον Αθηναίο φιλόσοφο Αρίσταρχο Ερμίδη, προκειμένου να λύσει τον κόμπο που ο ίδιος έχει δέσει: αφήνει ολόκληρη την περιουσία του στον νόθο του γιο. Οι δύο νόμιμοι γιοι του σχεδιάζουν να τον σκοτώσουν. Ο τύραννος όμως δεν αλλάζει τη διαθήκη του. Μέσα από διαδοχικές συζητήσεις με όλα τα μέλη της οικογένειας, το νήμα περιπλέκεται και ο φιλόσοφος αντιλαμβάνεται πως τίποτα δεν είναι όπως παρουσιάζεται... Όταν γνωρίζει τον νόθο γιο, όλα καταρρέουν και από Σωτήρας μεταμορφώνεται σε Τέρας.

Κλείσιμο


Πέρα και κάτω από την αστυνομική του διάσταση, το έργο στηρίζεται στην ολοκληρωμένη και αντισυμβατική ιδεολογία του Δημητριάδη. Πρόκειται για ένα έργο-μήτρα του δραματουργικού του σύμπαντος, όπου αποδομείται αριστοτεχνικά η πλατωνική φιλοσοφία. Με πρόδηλες αναφορές στον μύθο του σπηλαίου, την έβδομη επιστολή και τη σικελική εμπειρία του φιλοσόφου, με σπαράγματα πλατωνικών φράσεων και προσώπων, ο Δημητριάδης γκρεμίζει μεθοδικά τον πνευματικό του εχθρό, γιατί πίστεψε ότι νίκησε τον Άνθρωπο μέσα του.

Info
Θέατρο Tempus Verum / Εν Αθήναις
Ιάκχου 19, Γκάζι
Πρεμιέρα: Δευτέρα 24 Απριλίου στις 21:00
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, μέχρι τις 23 Μαΐου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 342 5170
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης