Μία έκθεση που αντιστέκεται

Μία έκθεση που αντιστέκεται

Η έκθεση “Gestures of Resistance” («Χειρονομίες Αντίστασης») φιλοξενείται στο Ρομάντσο

Μία έκθεση που αντιστέκεται
Η έκθεση «Χειρονομίες Αντίστασης» έχει ως στόχο να ανταποκριθεί στην τρέχουσα γενική αίσθηση πολιτικής ανασφάλειας, αδυναμίας και αποσταθεροποίησης ανοίγοντας μια κοινωνικοπολιτική κριτική, με σκοπό την αντίσταση στο αποπνικτικό αίσθημα αποδυνάμωσης που βιώνουν οι πολίτες.

Οι καλλιτέχνες της έκθεσης αντιτίθενται στην απουσία εναλλακτικής μεταξύ της νεοφιλελεύθερης απορρύθμισης της Ελλάδας και της τρέχουσας πολιτικής της δεξιάς, τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ευρώπη, και αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, την ισχύουσα κατάσταση στέγασης, την κατάσταση της παιδείας και της τέχνης, του φιλελευθερισμού, την πολυμορφία και τον πλουραλισμό σε αυτή την στιγμή της ιστορικής κρίσης που φαίνεται να έχει πολλά κοινά σημεία με καταστάσεις του παρελθόντος.

Κλείσιμο
Το 2017 είναι μία σημαντική χρονιά, που σηματοδοτεί την 60η επέτειο από την εκτόξευση του δορυφόρου Σπούτνικ 1 από την ΕΣΣΔ, μια στιγμή εξέχουσας σημασίας που πυροδότησε την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου και οδήγησε πολλούς ανθρώπους σε έναν αγώνα απελευθέρωσης, πολιτικής ελευθερίας και ατομικής ταυτότητας. Πέρυσι, το 2016, σημειώθηκαν πολλές σημαντικές πολιτικές εξελίξεις: Στις 23 Ιουνίου 17,4 εκατομμύρια Βρετανοί ψήφισαν να αποχωρήσουν από την ΕΕ, θέτοντας εαυτούς εκτός της σημαντικότερης και πιο ευημερούσας εμπορικής ένωσης στον κόσμο. Λίγους μήνες αργότερα, στις 8 Νοεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ, και οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν τον έλεγχο του Κογκρέσου και της Γερουσίας. Αν κοίταζε κανείς 27 χρόνια πίσω, θα διαπίστωνε ότι την ίδια ημερομηνία, στις 8 Νοεμβρίου του 1989, έπεσε το Τείχος του Βερολίνου.

Στην εν λόγω έκθεση 16 διεθνείς και σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στο Ρομάντσο, κατά τη διάρκεια της Documenta 14 που γίνεται στην Αθήνα. Μέσα από φωτογραφίες και κολλάζ, γλυπτά και εικαστικές εγκαταστάσεις, οι εικαστικοί παρουσιάζουν την ατζέντα και την πολιτική τους αντιπαράθεση με έμμεσο ή άμεσο τρόπο.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 20 μέχρι τις 30 Απριλίου 2017, και θα είναι ανοιχτή στο κοινό από Δευτέρα μέχρι Κυριακή 12:00 - 20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Info
Ρομάντσο
Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα
Τηλ.: 216 700 3325
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης