Συναυλία στην εκκλησία

Συναυλία στην εκκλησία

Τέσσερις επερχόμενες εκδηλώσεις στην αγγλικανική εκκλησία Αγίου Παύλου για τον Απρίλιο

Συναυλία στην εκκλησία
Η πρωτότυπη σειρά συναυλιών Μουσικές Στιγμές στον Άγιο Παύλο, εγκαινιάστηκε το 2016 και μετά την επιτυχημένη παρουσίαση 30 συνολικά συναυλιών, συνεχίζεται και φέτος, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, που αγκαλιάζει όλα τα είδη της μουσικής. Με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οι διοργανωτές παρουσιάζουν έργα του κλασικού ρεπερτορίου, καθώς και μουσικές του κόσμου όλων των εποχών, δημιουργώντας μια μοναδική οικειότητα μεταξύ ερμηνευτών και κοινού.

Ένας κατανυκτικός Απρίλιος αναμένεται να είναι και ο φετινός, στην καρδιά της άνοιξης και της Αθήνας. Τέσσερις συναυλίες που σημαδεύουν την πορεία μας προς το Θείο Πάσχα διοργανώνονται τον προσεχή μήνα στην αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου. Δείτε εν συνεχεία το πρόγραμμα των συναυλιών.

Κλείσιμο
Εαρινή μουσική συμφωνία, Πέμπτη 6 Απριλίου στις 20:30
Το Amberlink Ensemble με τους καλεσμένους του παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με έργα από την προκλασική ως την σύγχρονη εποχή, συνθετών όπως, Monteverdi, Vivaldi, Dvorak, Rutter, ανάμεσα σε άλλους. 

Κασσιανή, Σάββατο 8 Απριλίου στις 20:30
Ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο βασισμένο στη ζωή της Κασσιανής, ποιήτριας, υμνογράφου και μελωδού της Εκκλησίας, που γεννήθηκε το 805 μΧ. στην Κωνσταντινούπολη και έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Θεόφιλου. Μια ιστορία που έγραψε και θα αφηγηθεί η Μάγδα Μαυρογιάννη, ενώ η σοπράνο Σοφία Κυανίδου, με τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα και τον βιολονίστα Παναγιώτη Τζιώτη, θα πλαισιώσουν το δρώμενο με έργα Ξένου, Θεοδωράκη, Καζάσογλου, αλλά και Schubert, Wagner, Fauré, κ.ά.

Midnight Bach, Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου στις 22:30
Σε ατμόσφαιρα νυχτερινής λειτουργίας ερμηνεύονται τρία έργα του J. S. Bach, σ' ένα ηχητικό και θρησκευτικό περιβάλλον που αναδεικνύει την σπάνια αξία των έργων και το μοναδικό διαχρονικό τους μουσικό ιδίωμα. Η 2η σουίτα για τσέλο, η 2η σονάτα και η 2η παρτίτα για βιολί με την εμβληματική Ciaccona, ερμηνεύονται στη βιόλα για πρώτη φορά σε εκκλησιαστικό χώρο, με σκοπό την ανάδυση και ανάδειξη των φωνών και των κρυφών κοράλ που περικλείονται στα έργα αυτά. Η Ίρις Λουκά -σόλο βιόλα- είναι υποψήφια διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου και μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Giovanni Battista Pergolesi: Stabat Mater, Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου στις 20:30
Ο μεσαιωνικός ύμνος Stabat Mater έχει γίνει πηγή έμπνευσης για πολλούς συνθέτες σε διάφορες εποχές. Η μελοποίησή του από τον Giovanni Battista Pergolesi, έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες του όψιμου Μπαρόκ του ιταλικού νότου, είναι η πιο δημοφιλής, για την απλότητα και αμεσότητα του συναισθήματος. Το αριστουργηματικό αυτό έργο περιγράφει τα Πάθη του Χριστού μέσα από τα μάτια της μητέρας του, είναι γραμμένο για δύο φωνές, με συνοδεία ορχήστρας εγχόρδων και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και ωραιότερα έργα της μπαρόκ μουσικής.

Το Athens Chamber Ensemble 2012 ανανεώνει το καθιερωμένο ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό και παρουσιάζει το έργο στον φυσικό του χώρο, σε μια εκκλησία, όπως αυτή του Αγίου Παύλου. Θα ακουστούν επίσης έργα των J.S. Bach και A. Vivaldi.

Info
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 723 4567
Εισιτήρια: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης