Από το «Νησί» στην Κωνσταντινούπολη

Από το «Νησί» στην Κωνσταντινούπολη

Η Αναστασία Τσιλιμπίου μιλά για τα βήματά της στην υποκριτική, τους ρόλους της σε τουρκικά σίριαλ και το θέατρο στην Ελλάδα

Από το «Νησί» στην Κωνσταντινούπολη
Η Αναστασία Τσιλιμπίου γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου στην Αθήνα και είναι 19 χρονών. Στην ηλικία των πέντε ετών ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο. Έχει ποζάρει στα εξώφυλλα περιοδικών όπως το “Vogue”, το “Madame Figaro”, το “ELLE” και το “L'officiel”. Έγινε γνωστή στην Ελλάδα με την εμφάνιση της στην ελληνική δραματική σειρά «Για την καρδιά ενός αγγέλου» το 2007 σε σκηνοθεσία Στράτου Μαρκίδη, στο πλευρό της Ναταλίας Δραγούμη και του Γιώργου Νινιού. Το 2009 πρωταγωνίστησε στο θέατρο, στον ρόλο της Έλεν Κέλερ στην παράσταση «Το θαύμα της Άννι Σάλιβαν», πλάι στην Πέγκυ Τρικαλιώτη. Το 2010 έπαιξε στην ελληνική σειρά «Το νησί» στο πλευρό του Στέλιου Μάινα και της Κατερίνας Λέχου. Παρακολούθησε τα εφηβικά θεατρικά σεμινάρια του Εθνικού Θεάτρου και του δήμου που κατοικεί. 

Κλείσιμο


Η Αναστασία έκανε το πρώτο της διεθνές βήμα στην υποκριτική πέρυσι, όταν την προσέγγισε η παραγωγή του «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής». Κατάφερε επίσης να κερδίσει τον ρόλο της Ελληνίδας σουλτάνας ανάμεσα σε χιλιάδες κορίτσια που πέρασαν από την οντισιόν και έτσι βρέθηκε για πέντε μήνες στην Κωνσταντινούπολη για τα γυρίσματα της τουρκικής σειράς «Κιοσέμ: Η σουλτάνα», παίζοντας στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο. Η σειρά προβάλλεται ήδη σε περισσότερες από 55 χώρες. Πριν από λίγες εβδομάδες, μάλιστα, η Αναστασία βρέθηκε στη γειτονική Ρουμανία για την προώθηση της σειράς. Η ίδια εξακολουθεί να έχει επαφές με την Τουρκία για μελλοντικές συνεργασίες, ενώ της έχει ήδη προταθεί ένας νέος ρόλος. Εκτός αυτού βρίσκεται σε επαφές και με άλλες χώρες του εξωτερικού που έδειξαν πρόσφατα ενδιαφέρον.

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με την υποκριτική;
Συνέβη σχεδόν τυχαία. Όπως γνωρίζετε, ξεκίνησα ως μοντέλο όταν ήμουν πέντε χρονών. Στα οκτώ μου, λοιπόν, πήγα στην πρώτη μου οντισιόν για τη σειρά «Για την καρδιά ενός αγγέλου». Από την πρώτη μέρα που μπήκα στο γύρισμα, αν και μικρή σε ηλικία, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου αλλιώς.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση σε όλους αυτούς τους ρόλους που έχεις υποδυθεί;
Κάθε δουλειά που έχω κάνει μέχρι τώρα έχει την πρόκλησή της. Δοκιμάζω τον εαυτό μου και προσπαθώ να εξελίσσομαι. Κάθε πρόκληση είναι και μια εμπειρία, ένα εφόδιο για το μέλλον.



Τι θα έλεγες σε έναν συνομήλικό σου που είναι σε κάποια δραματική σχολή και ξεκινάει τώρα την πορεία του;
Να κάνει την τέχνη του όπως ακριβώς τον εκφράζει. Να ακούει, να μαθαίνει, αλλά στο τέλος της μέρας, θα είναι μόνο αυτός και η τέχνη του, άρα να κάνει πάντα μόνο αυτό που πραγματικά τον γεμίζει ως καλλιτέχνη.

Τι δεν θα ξεχάσεις από την Τουρκία;
Όλη την εμπειρία που έζησα. Γνώρισα μια νέα κουλτούρα, ωρίμασα σαν άνθρωπος, δοκίμασα καινούργια πράγματα ως ηθοποιός, είχα διπλά μου ανθρώπους που με ενθάρρυναν και με γέμισαν.

Πώς βλέπεις το θέατρο σήμερα στην Ελλάδα;
Ακόμα και αν τα πράγματα στην Ελλάδα οικονομικά καταρρέουν, το θέατρο παραμένει αυθεντικό και ζεσταίνει την καρδιά του θεατή του. Νομίζω πως το θέατρο δεν επηρεάστηκε από την κρίση, αλλά αντιθέτως αναδιπλώθηκε και έδειξε τη γοητεία του ακόμα πιο δυνατά.

Ποιους Έλληνες ηθοποιούς θαυμάζεις και γιατί;
Σαν πρότυπο έχω την Πέγκυ Τρικαλιώτη. Ήμουν πολύ τυχερή να μοιραστώ το σανίδι μαζί της την πρώτη μου φορά που έπαιξα στο θέατρο. Θεωρώ πως αυτή η ηθοποιός έχει απίστευτη δύναμη και πάθος για τη δουλειά της και με εμπνέει μέχρι σήμερα. Επιπλέον, θαυμάζω το απίστευτο ταλέντο του Στέλιου Μάινα και τη δύναμη στο παίξιμό του, αλλά και την απίστευτη προσωπικότητα του ως άνθρωπος.



O Αμερικανός ποιητής  Καρλ Σάντμπεργκ έχει πει ότι το μυστικό της ευτυχίας είναι να θαυμάζεις χωρίς να επιθυμείς. Εσύ τι θα έλεγες;
Συμφωνώ με τη διατύπωση του Σάντμπεργκ. Ένας πραγματικά ευτυχισμένος άνθρωπος είναι αυτός που τα εναύσματα που παίρνει από αυτά που θαυμάζει δεν του φέρνουν φθόνο, αλλά δίνουν την ευκαιρία στον εαυτό του να δημιουργήσει κάτι ξεχωριστό, κάτι καλύτερο.

Και τέλος θέλω να μου πεις ένα όνειρό σου, μια επιθυμία και κάτι που δεν ξέρουμε για εσένα.
Όνειρό μου είναι να γίνω και εγώ με τη σειρά μου μια ηθοποιός που θα εμπνέει. Επιθυμία μου είναι να βοηθήσω σαν μέλος της νέας γενιάς τον κόσμο να αλλάξει προς το καλύτερο και κάτι που δεν ξέρετε για μένα είναι ότι μου αρέσει να γράφω πεζά κείμενα, γιατί με κάνουν να ξεφεύγω από την πραγματικότητα!

(Styling: Vassilis Thomopoulos)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης