Παρέα με τη Νίκη και τον Αττίκ

Παρέα με τη Νίκη και τον Αττίκ

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife!

Παρέα με τη Νίκη και τον Αττίκ
Στη νέα εκπομπή του Citylife ετοιμαζόμαστε να πάρουμε χειροποίητα μπισκοτάκια KYON για τον σκύλο μας, διαβάζουμε το βιβλίο μας στο Little Tree Books & Coffee, ρίχνουμε κλεφτές ματιές στην πρόβα για την παράσταση «Νίκη» του Χρήστου Χωμενίδη και ακούμε τον Γιώργη Χριστοδούλου να τραγουδά Αττίκ.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται στην εκπομπή Lifetime
του καναλιού Novalifε της Nova!



KYON

Ο Γιώργος Παπαλεοντίου λατρεύει τους σκύλους. Αλλά και τη μαγειρική! Όταν αποφάσισε να δημιουργήσει χειροποίητα μπισκότα για σκύλους, γεννήθηκε η KYON. Οι λιχουδιές ζυμώνονται καθημερινά με το χέρι και ψήνονται στον φούρνο του εργαστηρίου στη Μεταμόρφωση. Οι συνταγές βασίζονται σε superfoods, φρούτα, λαχανικά καθώς και σε παραδοσιακά αγαπημένες γεύσεις που αγαπούν οι σκύλοι. Πρόκειται για λιχουδιές επιβράβευσης που προσφέρονται σαν σνακ ή ως μέσο εκπαίδευσης. Ο Γιώργος τονίζει ότι τα προϊόντα του φτιάχνονται από φυσικά προϊόντα, κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, χωρίς συντηρητικά ή χημικά πρόσθετα.

Tips
Το KYON βρίσκεται στην οδό Αρβανίτη 9, Μεταμόρφωση.
Ακολουθήστε το στο Facebook.

Little Tree Books & Coffee

Η ιδέα προέκυψε από την ανάγκη μιας παρέας να αντιδράσει στην κατήφεια της εποχής, δημιουργώντας ένα μικρό «οχυρό», ένα μέρος φιλόξενο και αισιόδοξο. Το ίδιο το σημείο που βρίσκεται το Little Tree Books & Coffee επιβάλλει ούτως ή άλλως αυτή την αισιοδοξία: φωτεινό, πολυσύχναστο, δυο βήματα από τον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου, δίνει έναν φωτεινό και κοσμοπολίτικο τόνο. Στο μικρό, αλλά καλά ενημερωμένο βιβλιοπωλείο του, μπορεί κανείς να βρει όλη την τρέχουσα εκδοτική παραγωγή, καθώς και τα βασικότερα κλασικά έργα: ελληνική και μεταφρασμένη λογοτεχνία, ποίηση, δοκίμιο, παιδικό βιβλίο και εκδόσεις τέχνης. Το καφέ του Little Tree έχει επίσης προσεχθεί στην κάθε του λεπτομέρεια: καφές, μεγάλη ποικιλία τσαγιών, κέικ και γλυκά, φυσικοί χυμοί και σπιτικά σάντουιτς.

Tip
Ακολουθήστε το Little Tree Books & Coffee στο Facebook

Νίκη

Η «Νίκη» του Χρήστου Α. Χωμενίδη, κέρδισε το βιβλιοφιλικό κοινό και ήρθε η ώρα να κερδίσει και το θεατρόφιλο. Στις 10 Φεβρουαρίου ανεβαίνει στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε θεατρική διασκευή Σταμάτη Φασουλή - Γιώργου Λύρα και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Πρόκειται για ένα έργο που ζωντανεύει αριστοτεχνικά τα πάθη, τις εξάρσεις και τα τραύματα της Ελλάδας του τελευταίου αιώνα από τη Μικρασιατική καταστροφή μέχρι το 2008. Ο Σταμάτης Φασουλής δίνει σάρκα και οστά στους ήρωες του Χωμενίδη και παραθέτει μοναδικές εικόνες της Ελλάδας που σημάδεψαν το μέλλον της. Επί σκηνής θα ζωντανέψουν όλα όσα ζήσαμε, ακούσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, δακρύσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Tip
Ακολουθήστε το «Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στο Facebook

Taf Kappa

Αν το γκουγκλάρεις με τα αρχικά του, το πολύ να σου εμφανίσει ταχυδρομικούς κώδικες. Το Taf Kappa είναι ένα όμορφο και ζεστό all day cafe-bar στη γειτονιά των Κάτω Πετραλώνων. Σε καθημερινή βάση περιμένει είτε τους κατοίκους της γειτονιάς, είτε τους ποδηλάτες που χρησιμοποιούν τον ποδηλατόδρομο της Θεσσαλονίκης, είτε απλά μερακλήδες γνώστες άλλων γειτονιών, για να σερβίρει από καφέ και τσάι μέχρι χορταστικά μπέργκερ και σάντουιτς, καθώς και ψαγμένα κοκτέιλ.

Tips
Το Taf Kappa βρίσκεται Θεσσαλονίκης 168 & Υλλεών, Κάτω Πετράλωνα
Ακουλουθήστε το Taf Kappa στο Facebook.

Γιώργης Χριστοδούλου

Εάν θέλετε να σας μιλήσει κάποιος για τα χρόνια που πέρασε ο Αττίκ στο Παρίσι, τότε... ζητήστε να σας πει ο Γιώργης Χριστοδούλου, ένας από τους πιο επιμελείς μελετητές του. Το φθινόπωρο του 2013, ο νεαρός καλλιτέχνης βρήκε στο Παρίσι την πρώτη παρτιτούρα του Αττίκ και ξεκίνησε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος από το διάσπαρτο αυτό υλικό, το οποίο όλοι έως τώρα θεωρούσαν χαμένο. Η διαδρομή που πέρασε μέσα από αρχεία, βιβλιοθήκες, συλλέκτες και εκδοτικούς οίκους, απέδωσε τελικά καρπούς, με τη δημιουργία ενός βιβλίου-cd με τίτλο «Ο Αττίκ στο Παρίσι», το οποίο κυκλοφορεί από τη Μικρή Άρκτο.

Tip
Ακολουθήστε τον Γιώργη Χριστοδούλου στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης