Το... ωστικό κύμα των Jaguar Bombs

Το... ωστικό κύμα των Jaguar Bombs

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife!

Το... ωστικό κύμα των Jaguar Bombs
Στη νέα εκπομπή του Citylife τσεκάρουμε τα χειροποίητα κοσμήματα του Un1que, δοκιμάζουμε κοκτέιλ στο Borsalino, διαβάζουμε το βιβλίο «Ωστικό κύμα» του συγγραφέα Νίκου Δαββέτα, απολαμβάνουμε cupcakes στο Alice Cakewitch και ακούμε τους Jaguar Bombs να «πειράζουν» Spice Girls

Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται στην εκπομπή Lifetime
του καναλιού Novalifε της Nova!


Un1que

Ένα μικρό εργαστήρι στην Αθήνα φτιάχνει μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα, δίνοντας πρωτότυπες ιδέες για δώρα ή για την ανάδειξη του δικού σας στυλ. Οι άνθρωποι του Un1que κατασκευάζουν προϊόντα όπως βραχιόλια, δαχτυλίδια, κολιέ και σκουλαρίκια, αλλά και σανδάλια, μπρελόκ, γούρια και άλλα αξεσουάρ - μέχρι και λαμπάδες, με τις τιμές να ξεκινούν από λίγα ευρώ και να αυξάνονται ανάλογα με το υλικό κατασκευής και τη λεπτομέρεια στη δουλειά. Το εργαστήρι διαθέτει το δικό του e-shop, ενώ μπορείτε να παραγγείλετε και τηλεφωνικά στο 694 450 3210.

Tip
Ακολουθήστε το Un1que στο Facebook

Borsalino 

Ένα νέο μπαρ που άνοιξε πριν από λίγο καιρό τις πόρτες του στο Κέντρο μοιράζεται το ίδιο όνομα με μία δημοφιλή ιταλική εταιρεία παραγωγής χειροποίητων καπέλων (το μπαρ έχει άλλωστε ως σήμα μία φεντόρα και μότο “Hats off to fine spirits”), αλλά και με μία γαλλική ταινία του 1970, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ζαν Πολ Μπελμοντό και ο Αλέν Ντελόν. Το Borsalino ξεχωρίζει για την προσεγμένη διακόσμησή του, αλλά και για τα πρωτότυπα και εμπνευσμένα κοκτέιλ του. Το μενού περιέχει και αρκετά τάπας (υπό την επιμέλεια του Μιχάλη Νουρλόγλου) για να συνοδεύσεις το ποτό σου.

Tip
Η διεύθυνση του Borsalino είναι Κολοκοτρώνη 59, Αθήνα.
Ακολουθήστε το Borsalino στο Facebook 

Ωστικό κύμα

Ο συγγραφέας Νίκος Δαββέτας στο νέο μυθιστόρημά του επινοεί ένα τραγικό συμβάν για να μιλήσει για την ελληνική οικογένεια. Ο ίδιος αναφέρει σχετικά: «Το μυθιστόρημά μου με τίτλο “Ωστικό Κύμα”, έχει ως αφορμή τον θάνατο ενός Έλληνα φοιτητή που σπουδάζει στο Λονδίνο από μια νέα βομβιστική επίθεση φανατικών ισλαμιστών στο μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας. Η οικογένειά του στην Αθήνα καλείται να διαχειριστεί την αιφνίδια και αποτρόπαιη απώλεια, από τη μια μέρα στην άλλη, χωρίς να μπορεί να συνειδητοποιήσει τα αίτια της τραγωδίας». Απώτερος στόχος του ήταν να φωτίσει τις βαθιές αλλαγές που συντελέστηκαν στο εσωτερικό της ελληνικής οικογένειας, από τα χρόνια της υλικής ευμάρειας έως αυτά της οικονομικής κρίσης, και την προσήλωση κάποιων γονιών σε ένα αποτυχημένο μοντέλο διαπαιδαγώγησης.

Tip
Το βιβλίο «Ωστικό κύμα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Alice Cakewitch

Η Αλίκη ξεκινά το ταξίδι της στη... χώρα των γλυκών, από τα Κάτω Πετράλωνα. Το ζαχαροπλαστείο με την εξειδίκευση στα cupcakes έχει ανοίξει τις πόρτες του στους γλυκατζήδες, ενώ αν σου αρέσει η διακόσμηση (στο μαγαζί κυριαρχεί το ξύλο και ο ανάγλυφος τοίχος από τούβλα, ενώ είναι άφθονες οι αναφορές στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων), μπορείς να καθίσεις σε ένα από τα τραπεζάκια του για να πάρεις το πρωινό σου ή να πιεις τον καφέ σου.

Tips
Το Alice Cakewitch βρίσκεται στην οδό Ηούς 40-42, Πετράλωνα.
Ακολουθήστε το Alice Cakewitch στο Facebook 

The Jaguar Bombs

Οι Άγγελος Αϊβάζης, Βασίλης Νησσόπουλος, Γιάννης Ράλλης, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος και  Στέφανος Σακελλαρίου -πέντε φίλοι από διαφορετικά ελληνικά αγγλόφωνα συγκροτήματα- βάζουν στο μουσικό τους μπλέντερ rockabilly/surf/garage rock και τα hits που βλέπαμε στο MTV στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και φτιάχνουν το δικό τους, ξεχωριστό μουσικό μείγμα. Σκοπός τους, να μας παρασύρουν σε ξέφρενους ρυθμούς πάρτι στα θεοπάλαβα live τους.

Tip
Ακολουθήστε τους Jaguar Bombs στο Facebook 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης