Η Επανάσταση του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων

Η Επανάσταση του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων

Το “Rogue One” κατάφερε να μπει στην ολιγομελή λέσχη ταινιών με δεκαψήφιες εισπράξεις

Η Επανάσταση του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων
Ο «Πόλεμος των άστρων» έχει εισχωρήσει για τα καλά στην ποπ κουλτούρα μας και αυτό αποδεικνύεται με δύο ειδήσεις που διαβάσαμε το σαββατοκύριακο. Πρώτον, στις συγκεντρώσεις των γυναικών κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πολλές από τις διαδηλώτριες κρατούσαν πλακάτ με την εικόνα της Πριγκίπισσας Λέια, η οποία στις ταινίες του franchise ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης εναντίον της σατανικής Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας. Μαζί με τη φωτογραφία της υπήρχαν συνθήματα όπως «Η θέση της γυναίκας είναι στην Αντίσταση», «Είμαστε η Αντίσταση» ή «Τι θα έκανε η Λέια;».
Κλείσιμο

Η δεύτερη είδηση είχε να κάνει με το πρώτο spinoff των τριλογιών “Star wars”, το “Rogue One”, που άρχισε να προβάλλεται στις σκοτεινές αίθουσες λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Τριάντα εννέα ημέρες μετά την πρεμιέρα του, το “Rogue One” κατάφερε να… μετονομαστεί σε “Rogue One Billion”, καθώς μπήκε στην ολιγομελή λέσχη των ταινιών που έχουν κάνει εισπράξεις πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια - μόλις 28 ταινίες έχουν σημειώσει δεκαψήφιες εισπράξεις. Πιο συγκεκριμένα, το prequel της αρχικής τριλογίας είχε έσοδα 512,2 εκατ. δολαρίων στην αγορά της Βόρειας Αμερικής και 499,1 εκατ. δολάρια σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο, με το σύνολο να διαμορφώνεται στο 1,011 δισ. δολάρια.

Μάλιστα, μόνο το “Rogue One” και άλλες τρεις ταινίες κατάφεραν να περάσουν αυτό το ορόσημο την περασμένη χρονιά: το «Captain America: Εμφύλιος πόλεμος» (1,153 δισ. δολάρια), το «Ψάχνοντας την Ντόρι» (1,028 δισ. δολάρια) και το «Ζωούπολη» (1,024 δισ. δολάρια). Μία ακόμα λεπτομέρεια: και οι τέσσερις ταινίες είναι της Disney, η οποία κατάφερε πέρυσι να καταλάβει το 26% της βορειοαμερικανικής αγοράς!



Σίγουρα, το «Η Δύναμη ξυπνά», που είχε κάνει πρεμιέρα στα τέλη του 2015 είχε ρίξει τη σκιά του στο καινούργιο πρότζεκτ. Οι εισπράξεις των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων που πραγματοποίησε η εισαγωγική ταινία της νέας τριλογίας “Star wars” είναι ένα τρομακτικό νούμερο (πρόκειται για την τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του κινηματογράφου) και η ίδια η Disney είχε δηλώσει ότι δεν περίμενε το “Rogue One” να επαναλάβει αυτή την επιτυχία. Όμως και το ένα δισ. δολάρια δεν το λες και λίγα χρήματα. Και με επιτυχημένο το πρώτο τεστ με τα spinoffs του franchise, η Disney μπορεί να προχωρήσει με αυτοπεποίθηση και στην ανάπτυξη των επόμενων. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για όλα τα πρότζεκτ "Star Wars" έως το 2020.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης