Φασολάδα σε σάντουιτς και... αναψυκτικό από τον τόπο σου

Φασολάδα σε σάντουιτς και... αναψυκτικό από τον τόπο σου

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife!

Φασολάδα σε σάντουιτς και... αναψυκτικό από τον τόπο σου
Το Citylife διαβάζει το πρώτο βιβλίο της Ξένιας Κουναλάκη, ξεδιψά με τα ελληνικά αναψυκτικά Three cents, παρακολουθεί τον «Άμλετ» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, δοκιμάζει τη φασολάδα σε σάντουιτς στο Clap the Restaurant και χαλαρώνει με τις βαλκανικές και ανατολίτικες μελωδίες των Τακίμ.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
όπως προβάλλεται στην εκπομπή Lifetime
του καναλιού Novalifε της Nova!
Κλείσιμο



Στις ταινίες κλαίω στις πιο άσχετες σκηνές

Η δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Ξένια Κουναλάκη εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο, από τις εκδόσεις Πόλις. Το «Στις ταινίες κλαίω στις πιο άσχετες σκηνές» περιλαμβάνει 73 σύντομα κείμενα - το καθένα με έκταση 2-3 σελίδες, ξεχωριστό τίτλο, πρόλογο και επίλογο. Στα κείμενα αυτά η Ξένια μοιράζεται τις σκέψεις της, σαν να μιλάει σε έναν φίλο της ή ακόμα και την κόρη της: «Για τους πρόσφυγες και μετά τους γκόμενους, το παιδί και μετά την “Καθημερινή”, το γράψιμο και μετά το σόπινγκ, τα τραύματα και μετά την απόλυτη χαρά», όπως αναφέρει η ίδια, για να διευκρινίσει πως τα περισσότερα από αυτά τα κείμενα γράφτηκαν Παρασκευή απόγευμα, στην εφημερίδα.

Tip
Η σελίδα των εκδόσεων Πόλις στο Facebook βρίσκεται εδώ.

Three cents

Τρεις μπάρμαν, ο Γιώργος Μπάγκος, ο Δημήτρης Νταφόπουλος και ο Γιώργος Τσιρίκος, ένωσαν τις δυνάμεις τους με έναν έμπειρο επιχειρηματία από τον χώρο της διασκέδασης, τον Βασίλη Καλαντζή, και δημιούργησαν τα αναψυκτικά Three Cents. Ο κατάλογός τους περιλαμβάνει ένα ανθρακούχο νερό, το Τwo Cents Plain, και άλλες τέσσερις αρωματισμένες σόδες υπό τους τίτλους Pink Grapefruit Soda -το κορυφαίο σε πωλήσεις προϊόν της επιχείρησης-, Ginger Beer, Lemon Tonic, Tonic Water, ενώ το πιο πρόσφατο απόκτημα της επιχείρησης είναι το Aegean Tonic, το οποίο άρχισε να διατίθεται στην αγορά πριν από έναν χρόνο. Το σύνολο των προϊόντων της Three Cents παράγεται στην Ελλάδα, ενώ μέσα στα δύο χρόνια λειτουργίας της έχει καταφέρει να εξάγει τα αναψυκτικά της σε 16 χώρες.

Tip
Επισκεφτείτε το site της Three Cents ή ακολουθήστε τη στο Facebook.

Άμλετ

Ο Γιάννης Κακλέας υπογράφει τη σκηνοθεσία του «Άμλετ», του εμβληματικού έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που ανεβαίνει αυτή την περίοδο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο «Άμλετ», αυτό το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας, καταγράφει την ηθική περιπέτεια ενός ανθρώπου που έχει το θάρρος να θέτει καίρια ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Και στον Σαίξπηρ τα δύσκολα ερωτήματα καταφέρνουν κάτι μοναδικό: να διεισδύσουν βαθύτερα στο νόημα μιας θεμελιώδους απορίας και να κάνουν τον κόσμο των ηθικών επιλογών μας πιο αινιγματικό, πιο επικίνδυνο και οριακά πιο θαυμαστό. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2017.

Tip
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς
Ακολουθήστε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο Facebook

Clap the Restaurant

Νομίζεις ότι η φασολάδα σερβίρεται μόνο σε βαθύ πιάτο και τρώγεται με το κουτάλι; Τότε μία βόλτα μέχρι το Clap the Restaurant του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης θα σε κάνεις να το ξανασκεφτείς. Εκεί σερβίρεται το σάντουιτς -ναι, καλά διάβασες- φασολάδα, το οποίο προσφέρεται στο πλαίσιο του «Δεκατιανού», κάθε σαββατοκύριακο. Βασικά συστατικά του, ο πουρές φασολιού και η καπνιστή πέστροφα. Το πιάτο υπογράφει ο σεφ Κώστας Λίγδας.

Tip
Το Clap the Restaurant βρίσκεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος).
Ακολουθήστε το Clap the Restaurant στο Facebook

Τακίμ

Οι Τακίμ κλείνουν φέτος 15 χρόνια ζωής! Αποτελούνται από οκτώ δεξιοτέχνες της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και το ρεπερτόριό τους περιέχει στοιχεία από την κοινή μουσική παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, με ιδιαίτερη έμφαση στις μελωδίες της Ελλάδας και της Τουρκίας. Αυτή την περίοδο, το συγκρότημα εμφανίζεται κάθε Δευτέρα στο Passport Upstairs, όπου ξαναζωντανεύει το Καφέ-Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις», σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας.

Tip
Ακολουθήστε τους Τακίμ στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης