Με ποιήματα του Ελύτη και τραγούδια του Σουγιούλ

Με ποιήματα του Ελύτη και τραγούδια του Σουγιούλ

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife!

Με ποιήματα του Ελύτη και τραγούδια του Σουγιούλ
Το Citylife περιηγείται στο μίνι μουσείο της Οικίας Κατακουζηνού, διαβάζει ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη και της Κικής Δημουλά, παραγγέλνει custom made πουκάμισο από την ιστοσελίδα της Mezoura, ανακαλύπτει τη δύναμη του crowdfunding χάρη στο Act4Greece και ταξιδεύει στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου με την παράσταση «Ας ερχόσουν για λίγο»!

Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
όπως προβάλλεται στην εκπομπή Lifetime
του καναλιού Novalifε της Nova!
Κλείσιμο



Οικία Κατακουζηνού

Ένα διαμέρισμα εξελίχθηκε σε ένα μικρό μουσείο και μάλιστα με θέα τη Βουλή. Ο λόγος για την οικία του Άγγελος και της Λητώς Κατακουζηνού, οι οποίοι από τη δεκαετία του 1930 και για σχεδόν 50 χρόνια υπήρξαν δραστήρια μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας. Ο νευρολόγος-ψυχίατρος και η συγγραφέας σύζυγός του βίωναν έναν κόσμο δημιουργίας, όπου οι τέχνες και τα γράμματα κατείχαν σημαντική θέση. Το διαμέρισμά τους στη λεωφόρο Αμαλίας ήταν ένα από τα σημαντικότερα φιλολογικά σαλόνια της γενιάς του '30. Ποιητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες και επιστήμονες που σημάδεψαν τη σύγχρονη Ελλάδα αλλά και πολλοί επιφανείς Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ήταν φίλοι τους και τους επισκέπτονταν συχνά για να απολαύσουν την ατμόσφαιρα, τη θέα και την παρέα. Η Οικία Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού έχει ανοίξει ξανά τις πόρτες της ως μουσείο πια, χάρη στους ανθρώπους που πίστεψαν στη μαγική ιστορία της, αλλά και χάρη στους Αθηναίους που την επισκέπτονται. 

Tip
Οικία Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού
Αμαλίας 4, Αθήνα (5ος όροφος)
Site katakouzenos.gr

«Άνω Τελεία» - «Ο μικρός κόσμος, ο μέγας!»



Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατο του βραβευμένου με Νόμπελ Οδυσσέα Ελύτη, οι εκδόσεις Ίκαρος εξέδωσαν μια ιδιαίτερη πεντάγλωσση ανθολογία (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά) που περιέχει ποιήματα από όλες τις περιόδους της γραφής του Ελύτη και αποσπάσματα από τον πεζό του λόγο -για τη σημασία της τέχνης, για τη διαμόρφωση της ποιητικής του-, τα οποία παρουσιάζονται μαζί με φωτογραφίες και εικαστικά του (σχέδια, τέμπερες, συνεικόνες, χειρόγραφα). Παράλληλα, ο Ίκαρος εξέδωσε τη 18η συλλογή της Κικής Δημουλά, με τίτλο «Άνω τελεία». Η συλλογή περιέχει 27 νέα ποιήματα. Η Κική Δημουλά είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ποιήτριες της σύγχρονης εποχής, έχοντας αποσπάσει σε όλη την πορεία της πολλές διακρίσεις και βραβεία. 

Tip
Επισκεφτείτε το site του Ίκαρου ikarosbooks.gr ή τη σελίδα του στο Facebook.

Mezoura

Ο Γιάννης Στεφανίδης και ο Νίκος Πουλόπουλος δημιούργησαν τη Mezoura, έχοντας ως κοινό τόπο την αγάπη τους για το ρούχο και την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για τη βελτίωσή του. Ο Γιάννης είναι συνιδρυτής και business development director στην επιχείρηση. Ασχολείται με τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας που παρέχεται στον πελάτη, αλλά και με την ανάπτυξη της εταιρείας. Ο Νίκος είναι συνιδρυτής και production director. Είναι υπεύθυνος για όλα αυτά που δεν βλέπει ο πελάτης, δηλαδή την επίβλεψη της παραγωγής και τη δημιουργία διαδικασιών και συστημάτων αυτοματοποίησής της. Το site τους σου επιτρέπει να παραγγείλεις πουκάμισο στα μέτρα σου, καθώς επιλέγεις μόνος σου το ύφασμα, το μέγεθος, το σχέδιο, τον γιακά, μέχρι και τα κουμπιά.

Tip
Επισκεφτείτε το site www.mezoura.com.

Act4Greece

Το crowdfunding ήρθε και στην Ελλάδα για να αναδείξει τις δυνατότητές του και να επιτρέψει στον μέσο χρήστη να γίνει χρηματοδότης σε φιλόδοξα πρότζεκτ. Το Πρόγραμμα act4Greece αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία για την προώθηση της κοινωνικής και αναπτυξιακής τραπεζικής. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από το «πλήθος», δηλαδή από κάθε ενδιαφερόμενο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, πόροι που στη συνέχεια διοχετεύονται σε συγκεκριμένα έργα που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν φορείς υλοποίησης. Η μέθοδος του crowdfunding έχει στον πυρήνα της φιλοσοφίας της την ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των συμπολιτών μας, για να εισφέρουν ό,τι ο καθένας μπορεί, ώστε να υλοποιηθούν έργα που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και ο ελληνισμός.

Tip
Επισκεφτείτε την πλατφόρμα του Act4Greece www.act4greece.gr ή ακολουθήστε τη στο Facebook.

«Ας ερχόσουν για λίγο»

Η Ελλάδα του Μεσοπολέμου ζωντανεύει επί σκηνής. Ο Δημήτρης Μαλισσόβας σκηνοθετεί τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ας ερχόσουν για λίγο», η οποία αφηγείται τη ζωή του σπουδαίου συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ μέσα από τις μελωδίες του. Τον Σουγιούλ υποδύεται ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος  πλαισιώνεται από μία πλειάδα ηθοποιών, τραγουδιστών, μουσικών και χορευτών. Ανάμεσά τους σε πρωταγωνιστικούς ρόλους ξεχωρίζουν η Τάνια Τρύπη και η Ελένη Καρακάση. Οι επί σκηνής εκπλήξεις θα διαδέχονται η μία την άλλη σε μια παράσταση, όπου οι ηθοποιοί τραγουδούν, οι τραγουδιστές παίζουν, οι χορευτές παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν, υπό τους ήχους νοσταλγικών τραγουδιών, όπως το «Ασ’ τα τα μαλλάκια σου», το «Ο μήνας έχει εννιά», το «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά», το «Άρχισαν τα όργανα», το «Απόψε το κορίτσι θέλει θάλασσα», το «Τραμ το τελευταίο», και το «Μια ζωή την έχουμε».

Tip
Από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου η παράσταση ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, στο RadioCity
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης