Πέντε ντιζαϊνάτα και high tech σακίδια για τις μετακινήσεις σου

Πέντε ντιζαϊνάτα και high tech σακίδια για τις μετακινήσεις σου

Το Kickstarter φιλοξενεί καμπάνιες για σακίδια που ικανοποιούν κάθε γούστο. Ξεχωρίσαμε τις πέντε που μας έκαναν κλικ

Πέντε ντιζαϊνάτα και high tech σακίδια για τις μετακινήσεις σου
Είτε κινούμαστε μέσα στην πόλη, είτε πηγαίνουμε κάποιο ταξίδι είτε κάνουμε κάποια εξωτερική δραστηριότητα, όπως πεζοπορία ή ποδήλατο, χρειαζόμαστε ένα σακίδιο που θα περιέχει τα απολύτως απαιραίτητα αντικείμενά μας. Στην crowdfunding πλατφόρμα του Kickstarter κυκλοφορούν αυτή την περίοδο πολλές επιλογές που απευθύνονται είτε σε αφοσιωμένους επαγγελματίες είτε σε αθεράπευτους χομπίστες. Εντοπίσαμε τις πέντε προτάσεις που ξεχωρίζουν και σας τις παρουσιάζουμε.

Motion

Κλείσιμο


Η γερμανική startup Heimplanet ισχυρίζεται ότι η σειρά σακιδίων της, που πρόκειται να λανσάρει σύντομα, αποτελεί το μέλλον του κλάδου. Συνολικά θα κυκλοφορήσουν δύο μοντέλα, το πιο μικρό Arc (χωρητικότητας 20 λίτρων) και το Ellipse (25 λίτρων). Τα σακίδια, που ενδείκνυνται τόσο για τις μετακινήσεις στην πόλη όσο και για τις αποδράσεις στην εξοχή (για δράσεις από mountain bike μέχρι πεζοπορία), είναι κατασκευασμένα από ένα ειδικό υλικό που έχει δημιουργήσει η εταιρεία (210 D Rip Stop Nylon Mélange με επένδυση PEVR) και είναι αδιάβροχο και ιδιαίτερα ανθεκτικό στη σκληρή χρήση. Κάθε σακίδιο έχει σχήμα σφήνας, για καλύτερη κατανομή του βάρους, άφθονες τσέπες, επιπλέον ιμάντες που δένουν σε μέση και στέρνο, καθώς και 3D επένδυση από αφρώδες υλικό στα σημεία επαφής με το σώμα σου, για καλύτερη αίσθηση. Στο πλαίσιο της καμπάνιας στο Kickstarter
-η οποία έχει ήδη καλύψει δύο φορές τον αρχικό στόχο χρηματοδότησης των 20 χιλιάδων ευρώ-, ένα σακίδιο Arc πωλείται έναντι 95 ευρώ και ένα Ellipse έναντι 105.

Watson



Πάμε σε πιο... executive καταστάσεις. Το Watson απευθύνεται σε επαγγελματίες (κάτι που φαίνεται και στην τιμή - περίπου 200 ευρώ) που δεν καλύπτονται από έναν απλό χαρτοφύλακα, αλλά ντρέπονται να κουβαλούν και μία τσάντα πλάτης. Αν και διαθέτει σκληρό πλαίσιο (από ανθεκτικό και αδιάβροχο υλικό ballistic nylon) για να προστατεύει τα αντικείμενά σου σε περίπτωση πτώσης, η τσάντα είναι αρκετά ελαφριά και δεν επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη. Είναι επίσης αντικλεπτική -όσο μπορεί να είναι μία τσάντα-, καθώς τα κουμπιά που την ανοίγουν κλειδώνουν με ένα slider στην άκρη τους. Διαθέτει μία κεντρική θήκη, η οποία χωρίζεται σε επιμέρους τσέπες για καλύτερη οργάνωση του χώρου, ενώ έχει και μικρότερες εξωτερικές τσέπες για άμεση πρόσβαση στα πράγματα που χρειάζεσαι γρήγορα. Η καμπάνια ξεκίνησε μόλις στις 22 Νοεμβρίου στο Kickstarter, υπερκάλυψε τον στόχο χρηματοδότησης μέσα σε μία μόλις ημέρα και ολοκληρώνεται σε σχεδόν δύο μήνες.  

Cotopaxi Connect



Αν είσαι περισσότερο της custom λογικής και θέλεις να έχεις μία τσάντα που δεν θα την έχει κάποιος άλλος, η Cotopaxi σου δίνει τη λύση. Σου προσφέρει ένα βασικό σχέδιο και από εκεί και πέρα σου επιτρέπει να επιλέξεις εσύ τα χρώματα που θα έχει η τσάντα στο πάνω, το κάτω της μέρος και στα πλάγια, ενώ μπορείς να διαλέξεις και το σχέδιο του φερμουάρ - όλα αυτά μέσω του σχετικού site της εταιρείας που θα σε καθοδηγήσει σε κάθε βήμα. Ως προς τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, η Cotopaxi έχει χωρητικότητα 18 λίτρα, αποτελείται από μία κεντρική θήκη που κλείνει με σκοινί και μία μικρότερη που κλείνει με φερμουάρ, ενώ είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό, ελαφρύ νάιλον. Η καμπάνια στο Kickstarter ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιανουαρίου.

Energy Sac



Σε μία εποχή που έχουμε γεμίσει φορητές συσκευές που μπορεί να μείνουν από μπαταρία ακριβώς τη στιγμή που τις χρειάζεσαι, θα ήταν χρήσιμο να έχουμε μαζί μας έναν σταθμό ενέργειας. Και επειδή είναι λίγο δύσκολο να κουβαλάμε ένα υδροηλεκτρικό ή μία ανεμογεννήτρια στην πλάτη μας, μία startup σκέφτηκε μία compact επιλογή. Το EnergySac διαθέτει ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ τρίτης γενιάς που μπορεί να αποδώσει αρκετή ενέργεια για να φορτίσει ταυτόχρονα έως και δύο συσκευές - το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη λιακάδα. Κλασικά, όπως και τα άλλα σακίδια, αποτελείται από ανθεκτικό, αδιάβροχο νάιλον υλικό, ενώ διαθέτει ανακλαστήρες για να διακρίνεσαι στο σκοτάδι (ιδιαίτερα χρήσιμο για ποδηλάτες) κρυφή τσέπη για τα έγγραφά σου, καθώς και GPS Tracker, για να το εντοπίσεις σε περίπτωση απώλειας. Η καμπάνια του στο Kickstarter ολοκληρώνεται σε τρεις ημέρες και είναι πολύ κοντά να πετύχει τον στόχο χρηματοδότησής της. Η τιμή του σακιδίου ξεκινά από τα 89 δολάρια (84 ευρώ).

Capsula



Δεν ξέρω αν είναι αληθινό το gif για την τσάντα, αλλά με έπιασε λίγο η καρδιά μου όταν το είδα. Ο τύπος βάζει μέσα στην τσάντα ένα γυάλινο ποτήρι και αρχίζει να χτυπάει τη τσάντα με σφυρί. Μετά βγάζει το ποτήρι από μέσα και δεν έχει ούτε ράγισμα. Αυτή είναι η C4psul4, μία τσάντα που σύμφωνα με τους δημιουργούς είναι ανθεκτική στα χτυπήματα, εχθρική στους κλέφτες, αδιάβροχη, ενώ μπορεί και να επιπλέει στο νερό. Και όλα αυτά χάρη στην προστασία του αέρα, καθώς είναι φουσκωτή. Το σακίδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τσάντα πλάτης ή ταχυδρόμου ή ως χαρτοφύλακας, καλύπτοντας διαφορετικές σου δραστηριότητες. Προφανώς, όμως, είναι ιδανικό για το καλοκαίρι και την παραλία. Είναι αδιάβροχο στο ένα μέτρο και μπορεί να παραμείνει για μισή ώρα εκεί χωρίς να μπει νερό. Η καμπάνια στο Kickstarter ήδη έχει καλύψει σχεδόν δύο φορές τον αρχικό στόχο χρηματοδότησης των 22 χιλιάδων δολαρίων και ολοκληρώνεται στις 21 Δεκεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης