Το ιδανικό ζευγάρι των αιωνίων εραστών

Το ιδανικό ζευγάρι των αιωνίων εραστών

Τέσσερις ταινίες με τον Δημήτρη Χορν και την Έλλη Λαμπέτη– τρείς από τις οποίες φέρουν την σκηνοθετική υπογραφή του Μιχάλη Κακογιάννη- αποτελούν το αφιέρωμα του Σεπτεμβρίου στο OTE CINEMA 3 που ξεκινά σήμερα στις 10 το βράδυ. 

Το ιδανικό ζευγάρι των αιωνίων εραστών
Μια νέα κοπέλα, η Μίνα, πηγαίνει για μπάνιο ένα κυριακάτικο πρωινό. Στην παραλία δυο πιτσιρικάδες τής κλέβουν την τσάντα, στην οποία υπάρχει ένα λαχείο. Οι πιτσιρικάδες πουλάνε το λαχείο στον Αλέξη, έναν φτωχό μουσικό. Στην κλήρωση το λαχείο κερδίζει τον πρώτο αριθμό. Η Μίνα (που θα θυμηθεί τι αριθμό είχε το λαχείο) προσπαθεί να διεκδικήσει τα χρήματα, τα οποία όμως θα πάνε στον Αλέξη, ο οποίος είναι κάτοχος του λαχείου. Νιώθει συμπάθεια για τη Μίνα και θέλει να της δώσει το ένα τρίτο από τα κέρδη. Εκείνη δεν δέχεται. Θέλει όλο το ποσό. Θέλει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά ο έρωτας θα την ενώσει με τον Αλέξη.

Μιλάμε για την ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη
Κλείσιμο
, «Κυριακάτικο ξύπνημα», στην οποία τη Μίνα υποδύεται η Έλλη Λαμπέτη
και τον Αλέξη ο Δημήτρης Χορν. Η ταινία προβάλλεται σήμερα στις 10 το βράδυ στο OTE CINEMA 3, το κανάλι του ελληνικού κινηματογράφου του ΟΤΕ TV, και εντάσσεται σε ένα ειδικό αφιέρωμα για τους δύο λαμπερούς πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης, το ιδανικό ζευγάρι των αιώνιων εραστών.



Έτσι, όλος ο Σεπτέμβριος -και πιο συγκεκριμένα, οι Δευτέρες του πρώτου φθινοπωρινού μήνα- είναι αγκαζέ με τον Δημήτρη Χορν και την Έλλη Λαμπέτη (είτε πρωταγωνιστούν μαζί είτε εναλλάξ), σταθερά στις 10 το βράδυ.
Την επόμενη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, προβάλλεται η ταινία «Αλλοίμονο στους Νέους».

«Αχ και να ΄μουν νέος, αχ! Και να ΄μουν νέος»… Και η επιθυμία έγινε πράξη. Ο Δημήτρης Χορν τα κατάφερε. «Εγώ είμαι νέος βρε! Είμαι νέος», είπε θριαμβολογώντας. Το πώς έγινε νέος ο Χορν το χρωστά στη μαγική συνταγή του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου, οι οποίοι το 1961 μεταφέρουν στην οθόνη μια ακόμα θεατρική τους επιτυχία.

Η υπόθεση της ταινίας: Ένας νέος που υποδύεται έναν ηλικιωμένο με πίεση, σάκχαρο, με έναν γιατρό συνέχεια πάνω από το κεφάλι του και έναν φίλο ακόμα πιο «ραμολιμέντο», όπως έλεγαν οι δυο τους. Πρόκειται για μία αισθηματική κομεντί του Κλέαρχου Κονιτσιώτη, με την οποία ο Δημήτρης Χορν κερδίζει για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (1961) το βραβείο Α΄ Ανδρικής Ερμηνείας. Στην ουσία η ταινία είναι μια ελεύθερη διασκευή του μύθου του Φάουστ μεταφερμένη στη δεκαετία του ΄60.

Στις 19 Σεπτεμβρίου το ζευγάρι ξανασμίγει στην εμβληματική ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη με τίτλο «Το κορίτσι με τα μαύρα», που γυρίζεται το 1956 και αποσπά σημαντικές διεθνείς διακρίσεις (Βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Ξένης Ταινίας από την Επιτροπή Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Χόλιγουντ και Ασημένιο Βραβείο στο Φεστιβάλ της Μόσχας 1958).



Η υπόθεση της ταινίας: Ο Παύλος και ο Αντώνης φτάνουν στην Ύδρα για να περάσουν μερικές μέρες ξεκούρασης. Θα νοικιάσουν δωμάτια στο σπίτι της χήρας Φρόσως, που ζει μαζί με την κόρη της, Μαρίνα, και τον γιο της, Μήτσο. Ο Παύλος σιγά-σιγά ανακαλύπτει ότι η οικογένεια είναι μια ειδική περίπτωση στο νησί, ανακαλύπτει όμως και την θλιμμένη ομορφιά της Μαρίνας. Έτσι όταν έρθει ο καιρός της αναχώρησης, αποφασίζει να παραμείνει στο νησί μερικές ακόμη μέρες. Με τη Μαρίνα είναι ερωτευμένοι και άλλοι άνδρες του νησιού και ανάμεσά τους ο Χρήστος. Στον ρόλο του Παύλου ο Δημήτρης Χορν και στον ρόλο της Μαρίνας η Έλλη Λαμπέτη.

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται στις 26 Σεπτεμβρίου με την προβολή της ταινίας «Το τελευταίο ψέμα». Μια δραματική ταινία του 1958, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη με συνεργάτες τον Μάνο Χατζιδάκι στη μουσική και τον Γιάννη Τσαρούχη στη σκηνογραφία. Το σενάριο το έγραψε ο ίδιος ο Κακογιάννης και η παραγωγή ανήκει στη Φίνος Φιλμ και στη Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης. Πρωταγωνιστεί η Έλλη Λαμπέτη, έχοντας δίπλα της τον Γιώργο Παππά.

Η υπόθεση της ταινίας: Η Χλόη είναι η κόρη μιας πλούσιας ξεπεσμένης οικογένειας την οποία προσπαθούν να την παντρέψουν με έναν πλούσιο για να σωθούν οικονομικά. Εκείνη όμως είναι ερωτευμένη με έναν μποέμ τύπο και ο γάμος της μοιάζει να είναι έτοιμος να ματαιωθεί. Λόγω, όμως, της Χλόης και της μητέρας της η υπηρέτρια του σπιτιού πεθαίνει και ο γιος της εξαιτίας ενός σοκ παθαίνει αλλαλία. Τότε η Χλόη τον πηγαίνει στην Τήνο τον Δεκαπενταύγουστο αναζητώντας ένα θαύμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης