Το ελληνικό σινεμά πάει Αντίπαρο

Το ελληνικό σινεμά πάει Αντίπαρο

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι «Ημέρες Κινηματογράφου» επιστρέφουν στην Αντίπαρο από τις 22 έως τις 25 Ιουλίου

Το ελληνικό σινεμά πάει Αντίπαρο

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι «Ημέρες Κινηματογράφου» επιστρέφουν στην Αντίπαρο από τις 22 έως τις 25 Ιουλίου


Ένα σινεφιλικό τετραήμερο αφιερωμένο στον ελληνικό κινηματογράφο σε ένα από τα μικρά, γραφικά νησιά του Αιγαίου. Εκεί που γυρίστηκε η «Μανταλένα», διοργανώνονται εδώ και δύο χρόνια οι «Ημέρες Κινηματογράφου», που δεν επιχειρούν ωστόσο μία ανασκόπηση στο παλιό ελληνικό σινεμά, αλλά εστιάζουν στο σύγχρονο ελληνικό σινεμά με κυρίαρχο τον εκπαιδευτικό τους ρόλο. Βασικός άλλωστε στόχος τους είναι η ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας και η επαφή ενός νεότερου κοινού με το ελληνικό σινεμά σήμερα.

Έτσι, οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε σεμινάρια, να συνομιλήσουν με έμπειρους Έλληνες κινηματογραφιστές και να γνωρίσουν τη διαδικασία δημιουργίας μίας ταινίας. Μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε σεμινάρια μέσα από τα οποία θα μάθουν και θα γνωρίσουν τις τάσεις στον σύγχρονο κινηματογράφο, καθώς και τους βασικούς άξονες της κινηματογραφικής γλώσσας.

Πέρυσι, μέσα από αυτή τη διαδικασία και με διδάσκοντες τον Απόστολο Καρακάση και τον Θάνο Ανεστόπουλο –δύο από τους πιο σημαντικούς κινηματογραφιστές της νέας γενιάς του ελληνικού σινεμά– δημιουργήθηκαν δύο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ. Φέτος τα σεμινάρια που θα παραδώσουν ο Παναγιώτης Φαφούτης και η Αρασέλη Λαιμού θα επικεντρωθούν στο γύρισμα σκηνών μίας ταινίας μυθοπλασίας.

Οι «Ημέρες Κινηματογράφου» όμως δεν αποτελούνται μόνο από σεμινάρια, αλλά και από προβολές, οι οποίες είναι ανοιχτές τόσο για τους κατοίκους του νησιού, όσο και για το κοινό. Στο όμορφο θερινό σινεμά Oliaros θα προβληθούν σύγχρονες ελληνικές ταινίες, όπως το «Όνειρο του σκύλου» του Άγγελου Φραντζή, ο «Παράδεισος» του Παναγιώτη Φαφούτη, το “Beautiful People” του Νίκου Παναγιωτόπουλου, η «Επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά» του Πάνου Κούτρα. Όλες τους έχουν ξεχωρίσει και διακριθεί την τελευταία 15ετία στο ελληνικό σινεμά. Επίσης, θα προβληθούν και εννέα ταινίες μικρού μήκους, οι περισσότερες πολύ πρόσφατης παραγωγής.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης