Open Air Film Festival και τον Αύγουστο

Open Air Film Festival και τον Αύγουστο

Μετά από ένα διάλειμμα για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, το Athens Open Air Film Festival συνεχίζεται με τέσσερις κλασικές ταινίες σε τέσσερα μοναδικά σημεία της πόλης

Open Air Film Festival και τον Αύγουστο

Μετά από ένα διάλειμμα για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, το Athens Open Air Film Festival συνεχίζεται με τέσσερις κλασικές ταινίες σε τέσσερα μοναδικά σημεία της πόλης


Μόνο για λίγο θα κάνει διακοπές το Athens Open Air Film Festival. Από τις 19 Αυγούστου θα επιστρέψει δριμύτερο για να κρατήσει συντροφιά στους σινεφίλ της Αθήνας, που είτε μόλις θα έχουν επιστρέψει από την άδειά τους είτε θα επιμένουν αθηναϊκά το φετινό καλοκαίρι.

Η επιστροφή του αγαπημένου κινηματογραφικού καλοκαιρινού θεσμού μετά το αυγουστιάτικο διάλειμμα θα γίνει στις 19 Αυγούστου στην ταράτσα της Ταινιοθήκης στο Γκάζι με την κλασική ταινία του Μπράιαν Ντε Πάλμα «Προετοιμασία για Έγκλημα». Ο σημαντικός σκηνοθέτης προκαλεί, σοκάρει και αιφνιδιάζει σε ένα ψυχολογικό θρίλερ γυρισμένο το 1980.

Στις 26 Αυγούστου το ραντεβού μας δίνεται στον Πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου, απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης. Εκεί θα απολαύσουμε ένα ακόμα σαιξπηρικό αριστούργημα μέσα από την κινηματογραφική ματιά του κορυφαίου Λόρενς Ολίβιε. Ο λόγος για τον «Ερρίκο 5ο» του 1944 με τον ίδιο τον Ολίβιε στον ρόλο του Ερρίκου. Ετοιμαστείτε για ορισμένες από τις πιο αιματηρές και δεξιοτεχνικά σκηνοθετημένες σκηνές μάχης στην ιστορία της 7ης τέχνης.

Η συνέχεια περιλαμβάνει αρκετό τρόμο και μαύρο χιούμορ. Το «Θέατρο του Αίματος» του Ντάγκλας Χίκοξ θα προβληθεί στον υπέροχο κήπο του Νομισματικού Μουσείου στις 29 Αυγούστου. Απολαύστε τον Βίνσεντ Πράις σε ένα ερμηνευτικό ρεσιτάλ να υποδύεται έναν ηθοποιό που εκδικείται τους κριτικούς θεάτρου που τον απαξίωσαν, έχοντας ως εγχειρίδιο φόνου τα έργα του Σαίξπηρ!

Τέλος, στις 31 Αυγούστου οι αυγουστιάτικες προβολές του Athens Open Air Film Festival ολοκληρώνονται με το εμβληματικό γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε «Κάποτε στη Δύση» στην Ακαδημία Πλάτωνος. Οι αξεπέραστες μουσικές παρτιτούρες του Ένιο Μορικόνε συναντούν το κοφτερό σαν μαχαίρι βλέμμα του Χένρι Φόντα και τη μεγαλειώδη σκηνοθεσία του Σέρτζιο Λεόνε σε αυτό το κινηματογραφικό έπος του 1968.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης