Αντίστροφη μέτρηση για τη «Βαβέλ»

Αντίστροφη μέτρηση για τη «Βαβέλ»

Στις 21 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει στα δισκοπωλεία και στις ψηφιακές πλατφόρμες το νέο πολυαναμενόμενο άλμπουμ της Νατάσσας Μποφίλιου, πάντα με τους σταθερούς της συνεργάτες Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγελλάτο

Αντίστροφη μέτρηση για τη «Βαβέλ»

Στις 21 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει στα δισκοπωλεία και στις ψηφιακές πλατφόρμες το νέο πολυαναμενόμενο άλμπουμ της Νατάσσας Μποφίλιου, πάντα με τους σταθερούς της συνεργάτες Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγελλάτο


Ίσως πρόκειται για τον πιο ώριμο δίσκο της μέχρι τώρα κοινής μουσικής τους πορείας. Η τρομερή και εξαιρετικά ταλαντούχα τριάδα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού επιστρέφει πέντε χρόνια μετά τις «Μέρες του Φωτός» με τη «Βαβέλ», έναν δίσκο που όπως σημειώνει ο στιχουργός Γεράσιμος Ευαγγελάτος «είναι ο τρόπος που βλέπουμε εμείς τον κόσμο γύρω μας αυτή την πολύ δύσκολη εποχή». «Τι τις θες, βρε κόσμε, τόσες άδειες γλώσσες; Δεν θα τις ξορκίσεις έτσι τις σιωπές σου. Λες και ντε και σώνει κάποιες απ’ τις τόσες θα σ’ ελευθερώσει από τη Βαβέλ σου…» τραγουδάει η Νατάσσα στο ομότιτλο τραγούδι του άλμπουμ, που συναντάμε και τα περισσότερα balkan στοιχεία όσον αφορά τη μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη.

Δώδεκα σύγχρονες ιστορίες με τα λόγια του Γεράσιμου, τις μουσικές του Θέμη και την ακριβή ερμηνεία της Νατάσσας. Δώδεκα τραγούδια για το σήμερα, την πόλη, τον κόσμο μας, τον πολυπρόσωπο εαυτό μας, τις ομορφιές μας και τα πάθη μας, τη δική μας –πολύ προσωπική και οικουμενική συνάμα– Βαβέλ μας. «Στη Βαβέλ δεν προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε μόνο στο συναίσθημα του προβληματισμού, αλλά μέσα από τα τραγούδια απομυθοποιήσαμε και τη χαρά μας και την όρεξη, που έχουμε για τη ζωή, και τα μεθύσια μας και το δάκρυ μας… Και νομίζω ότι όλο αυτό μας απελευθέρωσε και αποτυπώθηκε σε αυτό το άλμπουμ 100%», σημειώνει η Νατάσσα σε ένα βίντεο, που κυκλοφόρησε με εξομολογήσεις των δημιουργών για τον νέο τους δίσκο και μπορείτε να το δείτε στην επίσημη σελίδα της Νατάσσας στο facebook.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι, παρόλο που έχουμε τις ίδιες ανάγκες και ζητάμε τα ίδια πράγματα, βιώνουμε μία φοβερή κατάσταση ασυνεννοησίας. Υπό αυτή την έννοια, η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη Βαβέλ, αλλά μέσα σε αυτή τη Βαβέλ εκτός από την ασυνεννοησία υπάρχει και πολυπολιτισμικότητα και τα διαφορετικά χρώματα και οι διαφορετικές σκέψεις. Κι αυτό είναι ένα ωραίο κομμάτι της Βαβέλ μας», συνεχίζει η Νατάσσα. Κάπως έτσι η «Βαβέλ» μιλάει για τα δικά μας τραγούδια, τις ομορφιές πίσω από τη γκρίζα βιτρίνα της Αθήνας, το αεράκι που φυσά στη χιονισμένη Βιέννη, την ανάγκη να ορθώσουμε το ανάστημά μας ωσάν άλλη Αντιγόνη, τα μεθύσια μας, το δάκρυ μας, τα επόμενα φιλιά… Μιλάει για τους «Επιζώντες» μίας ακόμα χρονιάς. Για μένα, για σένα, για όλους μας.

«Κάθε λέξη καινούρια κι ένα νόημα σβήνει για να γίνουν τραγούδια όσα ο κόσμος μου αφήνει…». Άλλοτε με λυρισμό, άλλοτε πιο δωρικά, κι άλλοτε μέσα από πιο μπαρόκ αναφορές τόσο στα λόγια, όσο και στις μουσικές, η «Βαβέλ» της Νατάσσας, του Θέμη και του Γεράσιμου σχολιάζει το σήμερα χωρίς να γαντζώνεται από αυτό, γεγονός που ίσως της χαρίσει στα χρόνια που έρχονται μία διαχρονικότητα που σπάνια κερδίζουν οι σύγχρονες δισκογραφικές δουλειές.
Η ηχογράφηση των τραγουδιών έγινε ζωντανά στο θρυλικό στούντιο Sierra, ενώ παρουσιάστηκαν και live στη μουσική παράσταση «Βαβέλ», που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στον Βοτανικό. Οι μουσικοί που έπαιξαν είναι οι: Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα), Γιώργος Μπουλντής (ακουστικό και ηλεκτρικό μπάσο), Άρης Ζέρβας (τσέλο), Περικλής Αλλιώπης (τρομπέτα), Γιώργος Κάστανος (σαξόφωνο, κλαρινέτο), Γιάννης Δημητριάδης (πλήκτρα, ακορντεόν, μελόντικα), Νίκος Μέρμηγκας (μπουζούκι, λάφτα, λαούτο, μαντολίνο) και Θέμης Καραμουρατίδης (πιάνο, φωνητικά). Τη διεύθυνση παραγωγής του δίσκου για τη Feelgood Records έκανε ο Χρήστος Κορτσέλης, ενώ την ηχοληψία και τις μίξεις επιμελήθηκε ο Γιάννης Παξεβάνης.

To άλμπουμ «Βαβέλ» είναι διαθέσιμο ψηφιακά για προπαραγγελία σε ειδική τιμή, στο iTunes store και στο Play Store μέχρι τις 20 Ιουνίου, ενώ αποσπάσματα από όλα τα τραγούδια του δίσκου μπορείτε να ακούσετε στο microsite που έφτιαξε ειδικά για τη «Βαβέλ» η Feelgood Records: www.babelthealbum.gr.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης