Φτιάξε το νησί των ονείρων σου

Φτιάξε το νησί των ονείρων σου

Ο διαγωνισμός για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης φέτος έχει θέμα «Φανταστικές Κυκλάδες» και διαρκεί μέχρι τις 30 Ιουνίου

Φτιάξε το νησί των ονείρων σου

Ο διαγωνισμός για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης φέτος έχει θέμα «Φανταστικές Κυκλαδές» και διαρκεί μέχρι τις 30 Ιουνίου

Τη σεζόν 2015-2016 το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γέμισε με 5.000 παιδικές ζωγραφιές. Ο διαγωνισμός για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου σημείωσε τεράστια επιτυχία, με αποτέλεσμα χιλιάδες μικροί ζωγράφοι να πάρουν στα χέρια τους το περίγραμμα ενός κυκλαδικού προσώπου και να το μεταμορφώσουν στα πιο περίεργα πλάσματα, σχέδια, τοπία.

Για τη χρονιά 2016-2017 οι υπεύθυνοι του Μουσείου αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω και έτσι καλούν τους μικρούς τους φίλους να ζωγραφίσουν για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων το νησί της φαντασίας τους. Για την ακρίβεια το θέμα είναι «Φανταστικές Κυκλάδες» και σκοπός του είναι να δημιουργήσει ένα μεγάλο χάρτη των Κυκλάδων από τις ζωγραφιές των παιδιών. Δεκαέξι νησιά του Αιγαίου θα μεταμορφωθούν σε πρόσωπα, ζώα, χάρτες, πουλιά και όπως κάθε φορά η φαντασία των παιδιών θα μας εκπλήξει.

Το πιο ενδιαφέρον σε αυτόν τον διαγωνισμό, που διεξάγεται φέτος για τέταρτη χρονιά, είναι ότι δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να περιορίζει τα παιδιά πέραν από αυτόν της ηλικίας. Οι μικροί δημιουργοί, λοιπόν, από έξι έως δώδεκα ετών μπορούν να πάρουν την φόρμα ενός νησιού και να το μεταμορφώσουν όχι μόνο σε ότι θέλουν αλλά και με όποια τεχνική θέλουν. Ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, τέμπερες, κολλάζ και κάθε άλλος τρόπος είναι αποδεκτός. Για αυτό και η έκθεση με τα 5.000 κεφάλια που κοσμούσε για μήνες τους τοίχους του Μουσείου είχε τόσο πολύ ενδιαφέρον.

Γιατί μπορούσες να δεις από τέλεια κολάζ που χρειάστηκε πολύς χρόνος και κόπος για να δημιουργηθούν, μέχρι πολύ απλές «παρεμβάσεις» στο περίγραμμα του κεφαλιού - όλα όμως με υπερβολική δόση φαντασίας που σε έκανε να σαστίζεις. Έτσι όπως είδαμε σούπερ ήρωες, χάρτες και καθημερινές παραστάσεις, τώρα αναμένουμε να δούμε διαφορετικούς χάρτες των νησιών και έναν συνολικό χάρτη των Κυκλάδων μέσα από τα μάτια των παιδιών. Ενδεικτικά οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού έχουν μεταμορφώσει τρία νησιά, τη Σίκινο σε ένα πολύχρωμο καπέλο, την Αμοργό σε σούπερμαν και τη Σέριφο σε πρόσωπο με γυαλιά. Όλα τα άλλα αφήνονται στη φαντασία των μικρών ζωγράφων.

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης