Η ισχύς εν τη (μουσική) ενώσει

Η ισχύς εν τη (μουσική) ενώσει

Ο Πάνος Παπαϊωάννου, ο Χρυσόστομος Καραντωνίου και η Μάγδα Βαρούχα τραγουδούν για δύο Πέμπτες στο club του Σταυρού του Νότου

Η ισχύς εν τη (μουσική) ενώσει
Στη σκηνή του Σταυρού του Νότου επιστρέφουν ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Χρυσόστομος Καραντωνίου για δύο μοναδικές βραδιές. Το δίδυμο που γνωρίσαμε μέσα από τα «Μεροκάματα» και αγαπήσαμε από τις ζωντανές τους εμφανίσεις σε σκηνές της Αθήνας, θα εμφανιστεί αύριο και την ερχόμενη Πέμπτη, 10 και 17 Μαρτίου, στο στέκι του Νέου Κόσμου.

Μετά την κυκλοφορία του νέου τους single «O Άνεμος Φυσά», μια διασκευή της επιτυχίας των Noir Desir, “Le Vent Nous Portera”, η παρέα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα ακόμα τραγούδι με τίτλο «Πες μου». Πρόκειται για ένα «καθαρό» ζεϊμπέκικο το οποίο θα συμπεριληφθεί στο επερχόμενο άλμπουμ τους. Από «Τα μεροκάματα», τραγούδι το οποίο κέρδισε το βραβείο κοινού στους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στην εκπνοή του 2013, ο Πάνος Παπαϊωάννου στην ερμηνεία, ο Χρυσόστομος Καραντωνίου στη σύνθεση και ο Δημήτρης Παπαχαραλάμπους στους στίχους έχουν δημιουργήσει μια παρέα από αυτές που δεν συναντάμε συχνά στο ελληνικό τραγούδι.

Κλείσιμο
Το άλμπουμ τους «Ο χορός των ημερών» που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο από τη Feelgood Records, περιλαμβάνει 12 τραγούδια και αποτελεί μια νέα πρόταση για το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Σε κάποιες από τις ιστορίες που ξετυλίγονται στο άλμπουμ, συναντάμε φωνές που θέλησαν να δώσουν το παρόν σ’ αυτή την αφετηρία: τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Παντελή Θαλασσινό και τη Λαμπρινή Καρακώστα.

Αυτή τη φορά βέβαια η παρέα μεγαλώνει με μια γυναικεία παρουσία, τη Μάγδα Βαρούχα. Μια νέα καλλιτέχνης που τραγουδάει, παίζει κιθάρα, γράφει μουσική, στίχους και κυρίως ονειρεύεται μέσα από τη μουσική. Τη Μάγδα τη γνωρίσαμε από το τραγούδι «Όνειρα» που κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες, ενώ τώρα ετοιμάζει την πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. Οι τρεις τους μας περιμένουν, με μια αγκαλιά τραγούδια, στο club του Σταυρού του Νότου για δύο μοναδικές εμφανίσεις. Το πρόγραμμα τους περιλαμβάνει εκτός από τα δικά τους κομμάτια, διασκευές από το ελληνικό ρεπερτόριο που αγαπούν εκείνοι όπως και εμείς.

Info
10, 17 Μαρτίου
Σταυρός του Νότου, Club
Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
Παίζουν οι μουσικοί:
Μάριος Παπούλιας – Βιολί
Αλέξης Στενάκης – Πιάνο, πνευστά
Αλέξανδρος Κούρος – Τύμπανα, κρουστά
Νίκος Τσαχτσίρης – Κοντραμπάσο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης