Ο Παζολίνι, ο Κοέλιο, ο Πεσόα και ο Καβάφης

Ο Παζολίνι, ο Κοέλιο, ο Πεσόα και ο Καβάφης

Δύο ταινίες και ένα (ελληνικής παραγωγής) ντοκιμαντέρ για εμβληματικές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών του 20ού αιώνα προβάλλονται στα κανάλια του OTE TV

Ο Παζολίνι, ο Κοέλιο, ο Πεσόα και ο Καβάφης
Για δύο Πέμπτες στη σειρά οι βιβλιόφιλοι και οι κινηματογραφόφιλοι συνδρομητές της πλατφόρμας OTE TV έχουν έναν καλό λόγο για να μείνουν στον καναπέ και να ανοίξουν τον δέκτη τους. Σήμερα, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, στις 23.50 στο OTE CINEMA 1HD προβάλλεται η ταινία «Παζολίνι», και την επόμενη Πέμπτη, η ταινία “Paulo Coelho's Best Story” (Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, 22.40, OTE CINEMA 1HD), ενώ θα ακολουθήσει και η προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη» (η προβολή θα γίνει από το κανάλι ΟΤΕ HISTORY).

Κλείσιμο


Ας πάμε από την αρχή. Μία-μία την ταινία. «Παζολίνι», λοιπόν αυτή την Πέμπτη: μια βιογραφική ταινία του Έιμπελ Φεράρα σχετικά με το τελευταίο 24ωρο της ζωής του Πιερ Πάολο Παζολίνι τον Νοέμβριο του 1975. Μια εποχή που ο αιρετικός στη ζωή και την τέχνη Παζολίνι ολοκληρώνει το αριστούργημά του, “SALO”, και δεν μασάει τα λόγια του μιλώντας για το πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους της εξουσίας. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας της ζωής του ο Παζολίνι περνά τις ώρες του με την πολυαγαπημένη του μητέρα και αργότερα με τους καλούς του φίλους, πριν τελικά μπει στην Alpha Romeo του για την αναζήτηση νυχτερινών περιπετειών στην Αιώνια Πόλη. Την αυγή βρίσκεται νεκρός σε μια παραλία στην Όστια, στα περίχωρα της Ρώμης.

Σε αυτήν τη σαν σε όνειρο ταινία, σε μίξη πραγματικότητας και φαντασίας, ο Έιμπελ Φεράρα ξαναστήνει την τελευταία μέρα της ζωής αυτού του Παζολίνι, με τον Γουίλεμ Νταφόε στη διάθεσή του.



Η ταινία της επόμενης Πέμπτης έρχεται από τη Βραζιλία και αφορά τον πολυδιαβασμένο Κοέλιο. Το αυτοβιογραφικό δράμα με τίτλο “Paulo Coelho's Best Story” -παραγωγής 2014 που άρχισε να προβάλλεται το καλοκαίρι του 2015 στα διεθνή φεστιβάλ- παρακολουθεί 40 ολόκληρα χρόνια ζωής -δύσκολης ζωής- του συγγραφέα. Σκηνοθέτης της ταινίας ο Daniel Augusto και σεναριογράφος η Carolina Kotscho.



Τέλος, έχει πάρει τον δρόμο του προγραμματισμού για προβολή και το ντοκιμαντέρ «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου. Το ντοκιντέρ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, αλλά και το Κρατικό Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ, με θέμα τη συνάντηση του Καβάφη με τον Φερνάντο Πεσσόα πάνω στο υπερωκεάνιο Σατούρνια, όπως τα διηγείται ένας Έλληνας ναυτικός, μάρτυρας της συνάντησης των δύο ανδρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης