Οι Emigredes και η Δεσποινίς Τζούλια

Οι Emigredes και η Δεσποινίς Τζούλια

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Οι Emigredes και η Δεσποινίς Τζούλια
Το Citylife παρακολουθεί την παράσταση “Emigredes”, ακούει Αλέκο Βρέτο, βλέπει τη «Δεσποινίς Τζούλια», επισκέπτεται την έκθεση της Ιωάννας Ράλλη και αγοράζει σαπούνια από τη Nivo Soap.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!



Emigredes

O ΑΑ και ο ΧΧ είναι κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο. Δύο ξένοι απομονωμένοι από τους γύρω τους, αποξενωμένοι από όλους και όλα. Ο Θάνος Τοκάκης και ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος είναι κλεισμένοι αυτές τις μέρες στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας. Οι δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί ακούν με προσοχή τις συμβουλές της Γιολάντας Μαρκοπούλου και όλοι μαζί παρουσιάζουν τους “Emigredes”. Πρόκειται για ένα έργο του Σλάβομιρ Μρόζεκ που αφορά δύο νέους ανθρώπους, εγκλωβισμένους στα αυστηρά όρια ενός δωματίου αλλά και στα αυστηρά όρια του μυαλού τους. Δύο μετανάστες σε ξένη χώρα. Ο ένας είναι οικονομικός μετανάστης και ο άλλος πολιτικός εξόριστος. Ένας άνθρωπος του πνεύματος και ένας άνθρωπος του μόχθου. Δύο διαφορετικοί χαρακτήρες, με ομοιότητες όμως ικανές να τους κρατούν πάντα σε αυτό το δωμάτιο.

Tip
H παράσταση ανεβαίνει στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας από Πέμπτη έως Κυριακή.


Ιωάννα Ράλλη

H ατομική έκθεση της Ιωάννας Ράλλη με τίτλο «Όνειρα και Σύμβολα» παρουσιάζεται έως τις 20 Φεβρουαρίου στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Στην καινούργια της δουλειά η Ιωάννα Ράλλη εκθέτει εικαστικές φωτογραφικές αποτυπώσεις του ταπεινού και οικείου. Μικρά πλάσματα της φύσης, μικρά γλυπτά φτιαγμένα από ευτελή υλικά (χαρτόνι, χαρτί δουλεμένο με κόλλα, σύρμα, αλουμινόχαρτο, σπάγκο, μαλλί πλεξίματος, κλωστή, ξερόκλαδα), κοινοί άνθρωποι και εικόνες της καθημερινότητας επενδυμένες με πολύτιμα χρώματα και υφάσματα αναβαπτίζονται στο φως και στη σκιά μέσα από τον φακό μιας παλιάς Hasselblad 6x6.

Tip
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη βρίσκεται Πλατείας Κολωνακίου 20.



Δεσποινίς Τζούλια

H Μαρία Κίτσου, ο Ορέστης Τζιόβας και η Αμαλία Αρσένη έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν από τις 10 Φεβρουαρίου τη «Δεσποινίς Τζούλια» στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου. Το ψυχαναλυτικό έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ γύρω από την εξουσία, τον έρωτα και την αιώνια μάχη των δύο φύλων σκηνοθετεί η Λιλλύ Μελεμέ. Ο Στρίντμπεργκ τοποθετεί τη δράση τη νύχτα του μεσοκαλόκαιρου, τη μικρότερη νύχτα του χρόνου. Μια νύχτα εκρηκτικής πυκνότητας, νύχτα γιορτής και μεθυσιού, νύχτα απογύμνωσης, πυρετού και αισθησιασμού. Με φόντο την ξέφρενη γιορτή των υπηρετών η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά για ένα παιχνίδι χωρίς όρια και φραγμούς. Για τον Ζαν, τον υπηρέτη του Κόμη, ο στόχος είναι η άνοδος, η απόδραση, η φυγή και η κοινωνική καταξίωση. Για την Δεσποινίδα Τζούλια, από την άλλη, ο απόλυτος στόχος είναι η πτώση, η συντριβή, η εξαφάνιση και εντέλει η ανυπαρξία που θα την οδηγήσει στη λύτρωση από τα εφιαλτικά φορτία-κληρονομιά ενός ένοχου παρελθόντος.

Tip
H «Δεσποινίς Τζούλια» παρουσιάζεται στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου, Προφήτη Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών, στον Κεραμεικό.


Αλέκος Βρέτος

Μετά το δισκογραφικό ντεμπούτο του “Yunan” με το Meliti Ensemble το 2004 και το πρώτο προσωπικό του CD “Mergin” το 2009, ο Αλέκος Βρέτος συνεχίζει την ανοδική πορεία του με μία καινούργια δουλειά, το “K on Top”. Η ωμή προσέγγιση προς την τζαζ και ο αδάμαστος αυτοσχεδιασμός συνθέτουν ένα μπουκέτο ηχοχρωμάτων, το οποίο κυριαρχείται από παραδοσιακά αραβικά, ελληνικά και αρμένικα στοιχεία. Λυρικές μελωδίες και αιχμηρά αρμονικά μονοπάτια δημιουργούν διαφορετικά συναισθήματα στον ακροατή, σε κάθε συναυλία του Βρέτου.

Τip
Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου ο Αλέκος Βρέτος θα εμφανιστεί στο Underflow, Καλλιρόης 39 στην Αθήνα.


Nivo Soap

Ο Χρήστος Αστερίου και ο Στέλιος Χριστοδούλου αποφάσισαν να συνθέσουν στέρεα σαπούνια υψηλής ποιότητας. Για να τα καταφέρουν δίνουν έμφαση στην αυθεντικότητα, στη διαδικασία παραγωγής, στην ποιότητα των πρώτων υλών και στη δημιουργικότητα τόσο των σχημάτων όσο και των υλικών συσκευασίας. Έτσι δημιουργήθηκε η Nivo Soap, ένα κρητικό μικρό σαπουνοποιείο που φτιάχνει μπάρες σαπουνιού σε τέσσερα αρώματα: Pathos, Fresco, Mystic και Nostos.

Tip
Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στην ιστοσελίδα της εταιρείας με ένα κλικ εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης