Η Κατερίνα ολοκληρώνει το ταξίδι της

Η Κατερίνα ολοκληρώνει το ταξίδι της

Ο Γιώργος Νανούρης, η Λένα Παπαληγούρα και ο Λόλεκ παρουσιάζουν για λίγες ακόμα παραστάσεις, έως τις 31 Ιανουαρίου, την «Κατερίνα» του Αυγούστου Κορτώ

Η Κατερίνα ολοκληρώνει το ταξίδι της
Όταν ο Αύγουστος Κορτώ έγραφε το βιβλίο «Κατερίνα» για τη μητέρα του, σίγουρα δεν περίμενε ότι ο κόσμος θα το αγαπούσε τόσο πολύ. Το κοινό ταυτίστηκε με την ηρωίδα, και παρόλο που φαινόταν μια ιστορία που θα αφορούσε λίγους, τελικά αποδείχθηκε το αντίθετο. Η δημοσιοποίηση από τον Κορτώ της ιστορίας της μητέρας του -της διπολικής μητέρας του- φέρνει δάκρυα στα μάτια σε κάθε παρακολούθησή της.

Αν και ο ίδιος ο συγγραφέας δεν έχει καταφέρει να δει ποτέ ολόκληρη την παράσταση, το έχουν κάνει μέχρι στιγμής πάνω από 20.000 θεατές. Παίχτηκε στην Αθήνα, λατρεύτηκε, γύρισε όλη την Ελλάδα και ολοκληρώνει το ταξίδι της στο Θησείο, όπου και ξεκίνησε, στις 31 Ιανουαρίου. Ο Γιώργος Νανούρης που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, η Λένα Παπαληγούρα που υποδύεται με σπαρακτικό τρόπο την Κατερίνα αλλά και ο Λόλεκ ο οποίος παίζει ζωντανά μουσική έχουν αγαπήσει αυτή τη δουλειά.

Κλείσιμο


Ο Κορτώ αποφάσισε να μοιραστεί αυτή την εμπειρία του με το κοινό όσο και αν ήξερε ότι θα έπρεπε να αντιμετωπίζει τον πόνο της απώλειας ξανά και ξανά και να αναμετράται συνεχώς με τον εαυτό του και τα τραύματά του. Μετά μάλιστα την πρόταση του Νανούρη αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως και, χωρίς κανένα έλεγχο στο αποτέλεσμα, να εμπιστευτεί στα χέρια τριών νέων ανθρώπων το πολύτιμο προσωπικό του βίωμα.

Η Κατερίνα ξεκινάει να μας λεέι την ιστορία της αμέσως μετά την αυτοκτονία της. Η ζωή της μοιάζει καταραμένη. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές και απόπειρες αυτοκτονίας, αποτελούν τη χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας. Παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης