Μια στοά να την πιεις στο ποτήρι

Μια στοά να την πιεις στο ποτήρι

Η Στοά Ράλλη έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια φανατικούς φίλους που την επισκέπτοναι για… ένα ποτήρι κρασί

Μια στοά να την πιεις στο ποτήρι
«Το “By the glass” είναι το αποτέλεσμα του έρωτά μου γι’ αυτή τη στοά»: με αυτά τα λόγια με υποδέχθηκε η Φωτεινή Παντζιά στη Στορά Ράλλη και σε έναν χώρο που η ίδια και οι συνεργάτες της πάλευαν για χρόνια να ανοίξουν. Η Φωτεινή είναι κυριολεκτικά η ψυχή του μαγαζιού, είναι αυτή που μιλάει με τον κόσμο, με τους δημοσιογράφους, με τους προμηθευτές. Είναι αυτή που βρίσκεται εκεί κάθε βράδυ με το πιο φωτεινό της χαμόγελο και είναι πάντα πρόθυμη να σε βοηθήσει να επιλέξεις το κατάλληλο μπουκάλι κρασί και να το συνδυάσεις με το κατάλληλο φαγητό.

Κλείσιμο


Το μαγαζί βρίσκεται κυριολεκτικά σε ένα μαγικό σημείο της πόλης. Μια στοά δίπλα στη Φιλελλήνων, που οδηγεί σε έναν υπέροχο ακάλυπτο και δίνει την αίσθηση μια άλλης Αθήνας. Κοσμοπολίτικης, στιλάτης, μελωδικής. Στον εσωτερικό χώρο δεσπόζει η ξύλινη μπάρα, που φιλοξενεί άνετα παρέες που θέλουν να είναι πιο ελεύθερες στον χώρο, αλλά και το μαρμάρινο δάπεδο-σκακιέρα. Και φυσικά δεν μπορεί κανείς να μην προσέξει τα ράφια που φιλοξενούν δεκάδες κρασιά, πάνω από 200 στον αριθμό, με κάποια από αυτά να είναι εξαιρετικά σπάνια.



Το όνομα προέκυψε από το ομώνυμο μηχάνημα συντήρησης ανοιχτών φιαλών και η Φωτεινή δηλώνει ιδιαίτερα περήφανη καθώς χάρη σε αυτό οι πελάτες μπορούν να δοκιμάζουν αν θέλουν μόνο ένα ποτήρι από διάσημα κρασιά - και κυρίως πολύ ακριβά. Όσον αφορά την κουζίνα του μαγαζιού, κινείται στο ίδιο πλαίσιο με την κάβα του. Αρκετές επιλογές που αλλάζουν συχνά και ένα πιάτο κάθε μέρα για να μην βαρεθούν ακόμα και οι πιο τακτικοί πελάτες. Και επειδή, όπως λέει η Φωτεινή, τα μαγαζιά είναι ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ σε λίγες μέρες, ο χώρος θα διαθέτει σύντομα και brunch τις Κυριακές μετά τις 12.00 με ιδιαίτερες γεύσεις αλλά και ζωντανή μουσική. Ανυπομονούμε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης