Πέντε ηθοποιοί του “Band of Brothers” που εξελίχθηκαν σε μεγάλα ονόματα

Πέντε ηθοποιοί του “Band of Brothers” που εξελίχθηκαν σε μεγάλα ονόματα

Μία σειρά βασισμένη σε αληθινά γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου φιλοξένησε ηθοποιούς που σήμερα αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικούς ρόλους

Πέντε ηθοποιοί του “Band of Brothers” που εξελίχθηκαν σε μεγάλα ονόματα
Το “Band of Brothers” είναι πιθανώς η κορυφαία σειρά που θα δεις (ή έχεις δει) για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο λόγος που την ανασύρουμε σήμερα είναι διττός. Πρώτον, λόγω της εθνικής μας επετείου. Δεύτερον, λόγω της συμπλήρωσης στις 25 Οκτωβρίου 600 χρόνων από τη Μάχη του Αζινκούρ, όπου 6.000 Άγγλοι και Ουαλοί στρατιώτες υπό τον Ερρίκο Ε’ κατάφεραν να σκορπίσουν 36.000 Γάλλους. Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ έγραψε ένα ομώνυμο έργο για τον βασιλιά Ερρίκο Ε’, ο οποίος στον λόγο του πριν από τη μάχη αναφέρει ένα πολύ γνωστό χωρίο: “We few, we happy few, we band of brothers” («Είμαστε λίγοι, είμαστε λίγο ευτυχισμένοι, ας γίνουμε αδερφοί»), Ο τίτλος του “Band of Brothers” (“BoB”) είναι δανεισμένος από αυτό ακριβώς το χωρίο.

Κλείσιμο
Το teaser της σειράς

Η σειρά του HBO ξεδιπλώνεται σε 10 μόλις επεισόδια, αποτελεί καρπό της συνεργασίας του Τομ Χανκς με τον
Στίβεν Σπίλμπεργκ και στηρίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του ιστορικού και βιογράφου Στίβεν Άμπροουζ. Ο τελευταίος πήρε συνεντεύξεις από τους επιζώντες του Λόχου Ε’ (“Easy” Company), οι οποίοι διηγούνται τις εμπειρίες τους από την εκπαίδευσή τους στις ΗΠΑ έως την ανάπτυξή τους στην ηπειρωτική Ευρώπη με την Απόβαση της Νορμανδίας.

Εκτός από την αδιαμφισβήτητη αξία της ίδιας της διήγησης, αλλά και του τρόπου με τον οποίο μας παρουσιάστηκε (η βαθμολογία 9,6 στο IMDB που τοποθετεί τη σειρά στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες σειρές -πάνω ακόμα και από το “Game of thrones” ή το “Breaking bad”- δεν αφήνει πολλά περιθώρια αντιρρήσεων), το “BoB” ξεχώρισε και για το επιλεγμένο του καστ. Οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς ήταν εικοσάρηδες και τριαντάρηδες (όπως και οι στρατιωτικοί που υποδύονταν) και πάρα πολλοί από αυτούς βρίσκονταν στην αρχή της καριέρας τους. Πέντε μάλιστα από αυτούς έχουν καταφέρει πλέον να βρίσκονται στην ελίτ της showbiz, αποδεικνύοντας το αλάνθαστο ένστικτο του αχτύπητου διδύμου της παραγωγής.

Ντέμιαν Λιούις



Ο Άγγλος ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του '90, όμως είχε σποραδική παρουσία στο γυαλί. Αυτό όμως που τράβηξε την προσοχή του Σπίλμπεργκ ήταν η ερμηνεία του ως Λαέρτη στον «Άμλετ» που ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ κάπου στα μέσα των '90s. Ο Λιούις ανέλαβε τον ρόλο του βασικού ήρωα υπολοχαγού Ρίτσαρντ Γουίντερς (ουσιαστικά ο πρώτος του μεγάλος ρόλος), αν και εμφανίστηκε στην οντισιόν ξενυχτισμένος και με φριχτό hangover. Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε δύο ακόμα σειρές υψηλού προφίλ: στο “Life” και το πολυσυζητημένο “Homeland”. Ο πραγματικός Ρίτσαρντ Γουίντερς πέθανε το 2011 σε ηλικία 92 ετών.

Μάικλ Φασμπέντερ



Προτού απογειωθεί η καριέρα του για να γίνει πρώτης κατηγορίας πρωταγωνιστής στο Χόλιγουντ, ο Μάικλ Φασμπέντερ συνήθιζε να παίζει σε τηλεοπτικές σειρές. Ο γεννημένος στη Γερμανία και μεγαλωμένος στην Ιρλανδία ηθοποιός έκανε το 2000 το ντεμπούτο του σε μία δραματική σειρά του BBC, με τίτλο “Hearts and Bones”, στην οποία πρωταγωνίστησε και ο Ντέμιαν Λιούις, τον οποίο συνάντησε λίγο αργότερα στο “BoB”. Το “Band of Brothers” ήταν, μάλιστα, μόλις η δεύτερη εμφάνισή του στη μικρή οθόνη. Ο Φασμπέντερ υποδύθηκε στη σειρά τον Λοχία Μπάρτον «Πατ» Κρίστενσον, ένα από τα αρχικά μέλη του Λόχου Ε’.

Τζέιμς Μάκαβοϊ



Το έτερο μέλος του ηγετικού διδύμου των δύο τελευταίων “X-men” (υποδύθηκε τον Τσαρλς Εξέβιερ, με τον Φασμπέντερ να υποδύεται τον Έρικ Λένσερ), ο Τζέιμς Μάκαβοϊ ήταν μόλις 22 χρονών όταν τον είδαμε στο “BoB” και ήταν μόλις η έβδομη δουλειά του. Όχι ότι τον είδαμε, άλλωστε, και πολύ και σε αυτή. Έπαιξε σε μόλις ένα επεισόδιο, στον ρόλο του στρατιώτη Τζέιμς Μίλερ, ένας από τις ενισχύσεις που στάλθηκαν στον Λόχο Ε’. Ο Σκοτσέζος ηθοποιός συνέχισε να ασχολείται με τηλεοπτικές παραγωγές για λίγο καιρό, όμως από το 2005 και μετά στράφηκε αποκλειστικά στον κινηματογράφο.

Τομ Χάρντι



Όταν είχα δει τον στρατιώτη Τζον Γιάνοβετς στη σειρά, ούτε που είχα καταλάβει ποιος ήταν. Όταν μετά μου είπαν ότι τον υποδυόταν ο Τομ Χάρντι, η πρώτη μου αντίδραση ήταν «Πλάκα μου κάνεις». Και όμως, ο πρώτος ρόλος (έστω και για δύο επεισόδια) του Χάρντι στην καριέρα του ήταν αυτός που είδαμε στο “BoB”. Τότε ήταν μόλις 24 χρονών. Ο Άγγλος ηθοποιός χρειάστηκε λίγα παραπάνω χρόνια για να καθιερωθεί σε μεγαλύτερους ρόλους. Το 2008 εμφανίστηκε στο “RocknRolla” και το “Bronson”, ενώ φέτος πρωταγωνίστησε στην απόλυτη περιπέτεια της χρονιάς, το “Mad Max”.

Τζίμι Φάλον



Σύμφωνοι, στην Ελλάδα μπορεί να είναι ελάχιστα γνωστός. Και αυτό γιατί επέλεξε να αφήσει την ηθοποιία ως κύριο επάγγελμα. Βλέπετε, ο Τζίμι Φάλον προτίμησε να γίνει παρουσιαστής - και μάλιστα ένας από τους δημοφιλέστερους στις ΗΠΑ. Ο Τζίμι συμμετείχε από το 1998 στη σατιρική εκπομπή “Saturday night live”, ενώ το 2009 απέκτησε ολόδική του εκπομπή, το “Late night with Jimmy Fallon” και το 2014 διαδέχτηκε τον Τζέι Λένο στο “The tonight show”, το μακροβιότερο talk show όχι μόνο των ΗΠΑ, αλλά ολόκληρου του κόσμου. Μέχρι να τα κάνει όλα αυτά, ο Τζίμι υποδύθηκε τον υπολοχαγό Τζορτζ Ράις σε ένα επεισόδιο του “BoB”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης