Το Μέγαρο Μουσικής παρουσιάζει...

Το Μέγαρο Μουσικής παρουσιάζει...

O πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννης Μάνος, μας υποδέχτηκε στην σκηνή και μας παρουσίασε το πρόγραμμα του πρώτου τριμήνου του Οργανισμού

Το Μέγαρο Μουσικής παρουσιάζει...
Πρωταγωνιστές για μια ώρα νιώσαμε όσοι βρεθήκαμε χθες το πρωί στην παρουσίαση του προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Μπορεί πέρυσι να εντυπωσιαστήκαμε με την ξενάγηση πίσω από την σκηνή και τις μικρές παραστάσεις στο backstage αλλά φέτος νιώσαμε πως είναι να κοιτάς την αίθουσα Τριάντη από την... ανάποδη.

Ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννης Μάνος, μας υποδέχθηκε στην σκηνή της αίθουσας και μας παρουσίασε το πρόγραμμα του πρώτου τριμήνου καθώς, όπως ο ίδιος τόνισε, μέχρι το τέλος του έτους θα κριθεί η επιβίωση του Οργανισμού. Αναφέρθηκε αναλυτικά τόσο στους χώρους του Μεγάρου και στην υποδομή του όσο και στην προσφορά του τα 25 χρόνια λειτουργίας του, αναφέροντας ότι πρέπει σε κάθε περίπτωση να προωθηθεί το σχέδιο νόμου για τη σωτηρία του Μεγάρου στη Βουλή.

Κλείσιμο
Στο καλλιτεχνικό κομμάτι τώρα, το Μέγαρο συνεχίζει να φιλοξενεί μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής αλλά το πρόγραμμα του πρώτου τριμήνου είναι φανερά πιο φτωχό από το περσινό ως προς τις καινούργιες παραγωγές. Κλασική μουσική, χορός, θέατρο και παιδικά προγράμματα θα μας φέρουν παρόλα αυτά με χαρά στη Βασιλίσσης Σοφίας και αυτόν τον χειμώνα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις εκδηλώσεις του Megaron Plus που αξίζουν πάντα την προσοχή μας.



Οι λάτρεις της συμφωνικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δύο μεγάλες ορχήστρες, τη Φιλαρμονική του Ισραήλ υπό τον Ζούμπιν Μέτα, με σολίστ τον βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο και τον βαρύτονο Άρη Αργύρη (18, 19/10), καθώς και την Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης με τον Ιβάν Φίσερ στο πόντιουμ, τον Δημήτρη Σγούρο στο πιάνο και τον Τόμας Τσέετμαϊρ στο βιολί (15 & 16/11). Τον Νοέμβριο αρχίζει επίσης ο Κύκλος Σούμπερτ (24/11), που θα συνεχιστεί όλη τη χρονιά, με τη συναυλία-αφιέρωμα της Καμεράτας στον εμβληματικό συνθέτη του Ρομαντισμού. Ακολουθεί το ρεσιτάλ του κοντρατενόρου Νίκου Σπανού με λίντερ του Σούμπερτ (10/12). Ακόμη, τον Νοέμβριο (4/11), η Καμεράτα θα παρουσιάσει ένα από τα πιο σημαντικά έργα της νεότερης μουσικής μας ιστορίας, το Άξιον εστί του Μίκη Θεοδωράκη. Διευθύνει ο Γιώργος Πέτρου. Ερμηνεύουν: Μάριος Φραγκούλης, Μαίρη-Έλεν Νέζη. Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου επετειακού Κύκλου εκδηλώσεων «Μίκης 90», με αφορμή τα ενενηντά χρόνια του συνθέτη.



Το Μέγαρο υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα με μια νέα παραγωγή, την κοσμαγάπητη οπερέτα Εύθυμη χήρα του Λέχαρ (18-28/12), αλλά και με τα Μπαλέτα της Μόσχας και τη λαμπερή πρίμα μπαλαρίνα Σβετλάνα Ζαχάροβα. Ο χορός έχει την τιμητική του τον Δεκέμβριο, καθώς, εκτός από μπαλέτο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μοντέρνο χορό. Το γεμάτο δυναμισμό Batsheva Young Ensemble, το νεανικό συγκρότημα της φημισμένης Ομάδας Χορού του Οχάντ Ναχαρίν, έρχεται στην Αθήνα μόνο για δύο παραστάσεις (1, 2/12) με μια εκρηκτική χορογραφία στις αποσκευές του. Όσοι αγαπούν το φαντασμαγορικό θέαμα, θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να δουν τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο το περίφημο Cirque Éloize, την πολυβραβευμένη ομάδα από τον Καναδά που απαρτίζεται από καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.



Παράλληλα, συνεχίζονται οι ζωντανές μεταδόσεις παραστάσεων σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας (National Theatre Live) και τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης (Μet Live), ενώ εγκαινιάζεται ένας νέος κύκλος απευθείας μεταδόσεων με τη σύμπραξη του περίφημου Θεάτρου Μπολσόι της Μόσχας. Έτσι, τους επόμενους μήνες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Μέγαρο τρεις εξαιρετικές παραγωγές των Μπαλέτων Μπολσόι (Ζιζέλ, Η κυρία με τις καμέλιες και Jewels).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης