High Times... για το ελληνικό σουβενίρ

High Times... για το ελληνικό σουβενίρ

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

High Times... για το ελληνικό σουβενίρ
Το Citylifε επισκέπτεται την έκθεση Ίασις, παρακολουθεί την παράσταση «Αγαπητή Ελένα», ψωνίζει στο «Άρωμα Χωριού», ακούει Μonsieur Minimal και ψωνίζει αντικείμενα από την Ηδίστη.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!


Ίασις

Τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν οι αρχαίοι Έλληνες το ζήτημα της δημόσιας υγείας καλείται να αποκαλύψει η έκθεση «Ίασις. Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Τα πάνω από 300 αντικείμενα που έρχονται από 41 Μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως το Βρετανικό Μουσείο, το Λούβρο και τα Μουσεία του Καπιτωλίου στη Ρώμη, έχουν θαυμάσει μέχρι στιγμής 50.000 επισκέπτες. Η έκθεση -την επιμέλεια της οποίας έχει ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης, και ο επιμελητής αρχαιοτήτων Γιώργος Τασούλας- παρουσιάζει την εξέλιξη των αρχαίων θεραπευτικών πρακτικών από το 1200 π.Χ. έως τον 3ο αιώνα μ.Χ., εξετάζοντας τη μετάβαση από τη μαγικο-θρησκευτική θεραπεία στην ορθολογική, επιστημονική ιατρική.

Tips
H έκθεση θα παρουσιάζεται έως 31 Μαΐου.

Αγαπητή Ελένα

H Αριέττα Μουτούση και η Ομάδα Νάμα επέστρεψαν φέτος στην «Αγαπητή Ελένα» της Ρωσίδας θεατρικής συγγραφέως Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια. 14 χρόνια μετά την πρώτη τους επαφή με το έργο -στο οποίο μάλιστα η Μουτούση υποδυόταν τη δασκάλα- φέτος ανέβηκαν και πάλι στη σκηνή του Επί Κολωνώ για να αποδείξουν ότι η Ελένα είναι άκρως επίκαιρη και στην Ελλάδα του 2015. Η ιστορία διαδραματίζεται στο μικρό διαμέρισμα μιας δασκάλας σε κάποια πόλη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης την περίοδο των σχολικών εξετάσεων. Κεντρικά πρόσωπα η δασκάλα και τέσσερις μαθητές της, οι οποίοι εμφανίζονται ξαφνικά με δώρα στο σπίτι της την ημέρα των γενεθλίων της αλλά όχι για να της ευχηθούν. Ο πραγματικός στόχος τους είναι να κλέψουν το κλειδί του σχολείου και να αλλάξουν τα γραπτά τους, και όταν ο σκοπός τους αποκαλύπτεται, ξεκινά ο... πόλεμος!

Tips
Στην παράσταση παίζουν: Αριέττα Μουτούση, Γιάννης Λεάκος, Δημήτρης Σαμόλης, Χρήστος Κοντογεώργης, Ηρώ Πεκτέση

High Times

Μετά από 2,5 χρόνια ο Μonsieur Minimal επιστρέφει στη δισκογραφία με το άλμπουμ του “High Times” το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 23 Μαρτίου από τη Mo.Mi Records σε διανομή της Feelgood Records. Δείγμα αυτής της δουλειάς είναι το νέο τραγούδι “Νever give it up” που έχει ξεχωρίσει ήδη για το ιδιαίτερο βίντεό του, γυρισμένο κατά κύριο λόγο στο Λονδίνο και λιγότερο στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον Μonsieur Minimal αυτός ο δίσκος έχει πολλά από τα στοιχεία που τον έχουν καθιερώσει αλλά αρκετά διαφορετικό ήχο. Πάντα αγγλόφωνος αλλά με περισσότερες επιρροές από αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια pop indie σκηνή. «Ο ήχος είναι πιο ευρωπαϊκός, πιο φρέσκος και εναρμονίζεται τέλεια με τις παραγωγές που υπάρχουν στο εξωτερικό στο αντίστοιχο ύφος», υποστηρίζει. Το κριτήριο εξάλλου σε κάθε δουλειά του για τον ίδιο είναι και παραμένει η αισθητική.

Tips
O δίσκος κυκλοφορεί από την εταιρεία Mo.Mi

Αρωμα Χωριού

Η αγάπη των καταναλωτών για τα παντοπωλεία δεν άφησε ακλόνητη και τη δύσκολη αγορά της Γλυφάδας. Εδώ και λίγο καιρό λοιπόν η περιοχή έχει το δικό της νεο-μπακάλικο. Το «Αρωμα Χωρίου» στη Γούναρη αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι η αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα και τους Έλληνες παραγωγούς ανταμείβεται. Η ιδέα για το κατάστημα ξεκίνησε από προσωπική αναζήτηση των ιδιοκτητών του για ποιοτικό και υγιεινό φαγητό και αυτό συνεχίζουν να υπηρετούν μέχρι και σήμερα. Εκτός από τις βασικές κατηγορίες προϊόντων που μπορεί να βρει κανείς σε κάθε παντοπωλείο το «Αρωμα Χωριού» έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στην αρκαδική γη.

Tips
Το Άρωμα Χωριού βρίσκεται στον αριθμό 229 της Γούναρη.

Ηδίστη

Η «Ηδίστη – Greece with a twist» είναι μια εταιρεία που μετρά λίγο παραπάνω από έναν χρόνο ζωής και έχει ήδη αφήσει το δικό της στίγμα στον χώρο των σουβενίρ. Η Μάριον Κουμπούρη, η Όλγα Παπαδοπούλου και η Αλεξάνδρα Χαριτάτου είχαν ήδη συναφείς ασχολίες όταν αποφάσισαν να δράσουν με την ιδιότητα του τουρίστα. Και οι τρεις αγαπούν τα ταξίδια και γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι στον χώρο των αναμνηστικών αντικειμένων έλειπαν καλόγουστα σχέδια με φαντασία και σύγχρονη αισθητική. Έτσι δημιουργήθηκε η Ηδίστη, που σημαίνει «γλυκύτατη», με την ιδέα για την ονομασία να προέρχεται από ένα έκθεμα του Αρχαιολογικού Μουσείου και συγκεκριμένα μια επιτύμβια στήλη του 6ου π.Χ. αιώνα. Σύνθημά τους είναι το “with a twist”, που δείχνει άλλωστε και το στιλ που θέλουν να υιοθετήσουν: Όλα τα βλέπουν με μια δόση ανατροπής.

Tips
Τα προϊόντα της Ηδίστη μπορείτε να τα βρείτε και στην ηλεκτρονική σελίδα www.idisti.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης