Η μουσική στην υπηρεσία της κοινωνίας

Η μουσική στην υπηρεσία της κοινωνίας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας το Ambassadors in Concert, μια συναυλία θεσμός με σκοπό τη στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS

Η μουσική στην υπηρεσία της κοινωνίας
Με έργα Vivaldi, Schubert, Rossini, Μάνου Χατζιδάκι και ένα καινούργιο έργο του συνθέτη Δημήτρη Αράπη θα γιορτάσουν φέτος τα Παιδικά Χωριά SOS το Ambassadors in Concert. Ο διπλωματικός φιλανθρωπικός μουσικός θεσμός δημιουργήθηκε στη Βιέννη πριν 11 χρόνια και παρουσιάστηκε στη χώρα μας πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2014. Με την περσινή άκρως επιτυχημένη διοργάνωση, η φετινή εκδήλωση φιλοδοξεί να συγκεντρώσει περισσότερα χαμόγελα αλλά και περισσότερα χρήματα. Την Πέμπτη 26 Μαρτίου λοιπόν στις 20.30 η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα φιλοξενήσει τον θεσμό που στηρίζει τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και το Ίδρυμα Ωνάση που προσφέρει την αίθουσα αφιλοκερδώς.

Οι Πρέσβεις της Αυστραλίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Εσθονίας, Ιαπωνίας, Λουξεμβούργου, Μεγάλης Βρετανίας, Μεξικό, Ουγγαρίας και Σλοβακίας, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα του Νίκου Τσαούση, καλλιτέχνη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και υπεύθυνου για όλο το project. Στη συναυλία θα συμπράξουν διακεκριμένοι μουσικοί και διεθνούς φήμης λυρικοί καλλιτέχνες όπως η Ειρήνη Καράγιαννη, η Χριστίνα Πουλίτση, η Σοφία Κυανίδου, ο Νίκος Ξανθούλης και πολλοί άλλοι. Τον σχεδιασμό του φωτισμού της βραδιάς προσφέρει η διεθνούς φήμης και βραβευμένη με ΕΜΜΥ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, Ελευθερία Ντεκώ.

Κλείσιμο


Το σύνολο των εσόδων αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης θα διατεθεί για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Παιδικών Χωριών SOS σε όλη την Ελλάδα. Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 133 χώρες και προστατεύει πάνω από 450.000 παιδιά. Στην Ελλάδα ιδρύθηκαν το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.

Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, στο Πλαγιάρι, στην Αλεξανδρούπολη και στο Ηράκλειο, προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση. Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία. Τα Παιδικά Χωριά SOS ανταποκρινόμενα στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας και τη δραματική αύξηση των οικογενειών σε φτώχεια λειτουργούν επτά Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας για τη στήριξη αυτών των οικογενειών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης