Η σούπερ διατροφή για υγιές και νεανικό δέρμα

Η σούπερ διατροφή για υγιές και νεανικό δέρμα

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία τροφών και θρεπτικών συστατικών που συστήνεται για τη συνολική υγεία του ανθρώπου, αποτελεί και την ιδανική διατροφή για την υγεία του δέρματος

190606153522_woman_fruits
Κάθε όργανο του σώματός μας έχει ανάγκη από υδατάνθρακες, πρωτεϊνες, λίπη, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για να λειτουργεί σωστά και σίγουρα το δέρμα δεν αποτελεί εξαίρεση! Άλλωστε, είναι αυτή η διατροφή που καθυστερεί τους φυσιολογικούς μηχανισμούς γήρανσης όλων των ιστών, συμπεριλαμβανομένου και του δέρματος. Αν και είναι προς όφελος του καθενός να την ακολουθεί, υπάρχουν ορισμένα σημεία της που αφορούν το δέρμα περισσότερο από κάποια άλλα και αυτά θα αναδείξουμε.

Το δέρμα μας, καταρχήν, αποτελεί το μεγαλύτερο σε μήκος όργανο του σώματός μας, το οποίο καλύπτει και προστατεύει. Οι λειτουργίες του είναι πολλές και ποικίλες. Παρ’ όλα αυτά, δέχεται καθημερινά διάφορες αρνητικές επιδράσεις, όπως η κακή διατροφή, ο καπνός, το άγχος, οι ελεύθερες ρίζες, η ρύπανση και η ηλιακή ακτινοβολία, από τις οποίες οφείλουμε να το προστατεύουμε, ιδιαίτερα αν μας ενδιαφέρει η καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης