Ποιες τροφές χαρίζουν σωματική αυτονομία στα γεράματα

Ποιες τροφές χαρίζουν σωματική αυτονομία στα γεράματα

Συγκεκριμένες διατροφικές επιλογές παίζουν καθοριστικό ρόλο στον βαθμό διατήρησης της σωματικής αυτονομίας των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας

hlikiomenos_1abfg
Μία νέα μελέτη από ερευνητές του Νοσοκομείου Brigham and Women’s καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η διατροφή είναι ένας παράγοντας με μεγάλη επίδραση στη διατήρηση της σωματικής αυτονομίας μειώνοντας τις πιθανότητες δυσλειτουργιών περίπου κατά 25%. Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο Journal of Nutrition, Health and Aging.

«Η διατροφή μπορεί να έχει συγκεκριμένες επιδράσεις στην υγεία μας. Μεταξύ αυτών είναι και η ευεξία και η σωματική μας αυτονομία όσο μεγαλώνουμε. Αυτό που μας ενθουσιάζει σχετικά με τα ευρήματά μας είναι η αντίληψη πως έχουμε κάποια επίδραση στη διατήρηση της φυσικής μας ανεξαρτησίας όσο μεγαλώνουμε. Ακόμα και αν οι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν εντελώς τη διατροφή τους, υπάρχουν ορισμένες σχετικά απλές διατροφικές αλλαγές που μπορούν να κάνουν και να επηρεάσουν την ικανότητά τους να διατηρήσουν τη σωματική τους αυτονομία. Οι κυριότερες παρεμβάσεις είναι να καταναλώνουν περισσότερα λαχανικά και ξηρούς καρπούς», δηλώνει η Francine Grodstein, επικεφαλής συγγραφέας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης