Καθαρά Δευτέρα: Ξέρετε τι να φάτε και τι να αποφύγετε;

Καθαρά Δευτέρα: Ξέρετε τι να φάτε και τι να αποφύγετε;

Κάντε τις καλύτερες επιλογές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και προσπαθείτε να συγκρατηθείτε όσο μπορείτε

sarakostiana_1310871383
To τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας πλησιάζει… Η Σαρακοστή ξεκινάει που είναι η μεγαλύτερη χριστιανική νηστεία και πόσοι από εμάς δεν έχουν τη νηστεία στο μυαλό τους ως κάτι «υγιεινό» και μια ευκαιρία να χάσουν βάρος; Είναι όμως έτσι; Ας ξεκινήσουμε βάζοντας στο μικροσκόπιο το μενού της Καθαράς Δευτέρας για να δούμε τελικά πόσο διατροφικά «συγκρατημένο» είναι.

Λαγάνα

Είναι άζυμος άρτος (ψωμί) πασπαλισμένος με αρκετό σουσάμι, που συνοδεύει επάξια όλα τα σαρακοστιανά εδέσματα, αλμυρά αλλά και γλυκά.

Διατροφικά στη λαγάνα κυριαρχούν οι υδατάνθρακες, τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα ή αλλιώς τα «καλά» λιπαρά όπως λέμε συνήθως και η βιταμίνη Ε.
Κλείσιμο
Γνωρίζατε ότι 1 φέτα λαγάνα έχει περίπου 90 kcal;
Tip! Αν δε θέλετε να ξεφύγετε θερμιδικά αλλά και στην πρόσληψη υδατανθράκων ήδη από τη λαγάνα περιοριστείτε στη μία φέτα την οποία μπορείτε να συνδυάσετε τη με μία κουταλιά της σούπας ταραμοσαλάτα.

Ταραμοσαλάτα

Βασικό της συστατικό είναι ο ταραμάς, δηλαδή αυγά ψαριού (κυρίως κυπρίνου ή μπακαλιάρου), και παρασκευάζεται με την προσθήκη ελαιόλαδου, κρεμμυδιού , λεμονιού, ψωμιού ή/και πατάτας. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνη Α, D και ψευδάργυρο.
Θερμιδικά η ταραμοσαλάτα αποδίδει περίπου 130 kcal/1 κουταλιά σούπας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης