Σχέσεις: Τέσσερις τρόποι για να αποφύγετε τις συγκρούσεις

Σχέσεις: Τέσσερις τρόποι για να αποφύγετε τις συγκρούσεις

Αυτές οι δεξιότητες μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμες για τη διατήρηση και τη βελτίωση της συναισθηματικής εμπιστοσύνης μεταξύ των ζευγαριών

couple
Ένα βασικό στοιχείο κάθε καλής συντροφικής σχέσης είναι η διατήρηση της συναισθηματικής εμπιστοσύνης και η αποκατάσταση αυτής της εμπιστοσύνης, όταν συμβαίνουν συγκρούσεις και ασυμφωνίες. Για να επιτευχθεί αυτό, όμως, χρειάζεται «κτίσιμο», αλλά και εξυπνάδα.

Ζευγάρια χωρίς προβλήματα δεν υπάρχουν. Κάποια όμως έχουν πολύ λιγότερα σε σχέση με ορισμένα άλλα. Πέρα από τους οικονομικούς λόγους που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά και να πυροδοτήσουν καταστάσεις, πολλά προβλήματα είναι κοινά, συνηθισμένα, καθημερινά. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείτε να τα αποφύγετε με τους τρόπου που ακολουθούν. Κάτι που έχει τη σημασία του να ειπωθεί είναι ότι συνήθως οι γυναίκες είναι πιο ευέλικτες και ταλαντούχες στο να χειριστούν αυτά τα ζητήματα με τις παρακάτω μεθόδους. Πρέπει όμως να κάνουν κάτι και οι άντρες πάνω σε αυτό. Σίγουρα, μπορούν να δοκιμάσουν.

Αλλάξτε συζήτηση
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα περισσότερα από τα επιχειρήματα που διατυπώνουν τα ζευγάρια σε καυγάδες έχουν επαναληφθεί. Πρόκειται για συγκρούσεις που δεν επιλύονται ποτέ. Το αν αυτό προκαλεί ένα πρόβλημα στη σχέση εξαρτάται από τον συναισθηματικό τόνο αυτών των συνομιλιών. Σίγουρα είναι καλύτερα η διατύπωση να είναι ήρεμη και ψύχραιμη και αν γίνεται να υπάρχει και λίγο χιούμορ, ακόμη καλύτερα. Το πρόβλημα οξύνεται όταν τα σχόλια είναι πικρόχολα, αρνητικά και δηκτικά. Σε κάθε περίπτωση, όταν τα προβλήματα είναι χρόνια και αποτελούν θέματα στα οποία δεν έχετε ποτέ συμφωνήσει, δεν χρειάζεται να ανοίξετε εκ νέου θέματα. Αφήστε το να περάσει και αλλάξτε θέμα. Κατά 99,9% δεν θα συμφωνήσετε ποτέ.

Κλείσιμο
Παραδεχτείτε αυτά στα οποία έχει δίκιο
Όταν ο σύντροφός σας διατυπώσει κάτι σωστό και έγκυρο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τη νομιμότητα του επιχειρήματός του και την αξία του, ακόμη και όταν το θέμα του αφορά ένα ελάττωμα ή μια αδυναμία που έχετε. Να είστε δίκαιοι. Αν αυτό που σας καταλογίζει ο σύντροφός σας είναι σωστό, αναγνωρίστε το. Σας λέει ότι διατρέφεστε ανθυγιεινά; Ότι δεν αντέχετε τους γονείς του ή ότι δεν είστε αρκετά οργανωμένοι; Αν ισχύει, παραδεχτείτε το. Η αποδοχή της πραγματικότητας μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για να διορθωθεί μια κατάσταση. Αρκεί την επόμενη μέρα να μην πείτε «ναι, το παραδέχτηκε επειδή με πίεσες»…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης