Ελληνική πατέντα NO KAKA και… «καθάρισες»

Ελληνική πατέντα NO KAKA και… «καθάρισες»

Ένα φαρασάκι με σκουπάκι μιας χρήσης, που διευκολύνει τους ιδιοκτήτες/ κηδεμόνες σκύλων να μαζεύουν τα περιττώματά τους με εύκολο και γρήγορο τρόπο

nokaka1
Ο ρόλος του είναι διττός: βοηθά στη μείωση της χρήσης πλαστικού και στην καθαριότητα του περιβάλλοντος. Είναι από ανακυκλωμένο χαρτί και 100% ελληνικό προϊόν. Τι είναι; Είναι το NO KAKA! Ένα φαρασάκι με σκουπάκι μιας χρήσης, που διευκολύνει τους ιδιοκτήτες/ κηδεμόνες σκύλων να μαζεύουν τα περιττώματά τους με εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Ήδη, δέκα δήμοι της Αττικής και οι Δήμοι Λαρισαίων και Ναυπλιέων έχουν τοποθετήσει, σε διάφορα σημεία, το ΝΟ ΚΑΚΑ και το προσφέρουν δωρεάν στους δημότες τους.

Εφευρέτρια της πατέντας είναι η κ. Μαρία Αρκούδη και την έμπνευση της τη «χρωστά» σε εκείνον τον ιδιοκτήτη/κηδεμόνα σκύλου, που στην ερώτησή της, «γιατί δεν μαζεύετε τις ακαθαρσίες του;», της απήντησε: «Σιχαίνομαι! Βρες μου άλλον τρόπο και θα το κάνω».

«Πάντα με ενοχλούσε το θέαμα των ακαθαρσιών των σκύλων στο δρόμο. Οι κηδεμόνες τους δεν μπαίνουν στη διαδικασία να τα μαζέψουν, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να περπατήσω. Πριν από δυόμισι χρόνια συνέβησαν δύο γεγονότα, μέσα σε μία εβδομάδα, που με έκαναν να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα. Το ένα συνέβη στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στη Βιέννη, όπου μία κυρία μάζευε με το σακουλάκι τις ακαθαρσίες και στο πρόσωπό της διέκρινα ότι ένιωθε άβολα με την όλη διαδικασία. Το δεύτερο περιστατικό συνέβη, τρεις μέρες μετά, καθώς περπατούσα στη γειτονιά μου. Ένας κύριος είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι του. Και ενώ είχε σακουλάκι, δεν μάζεψε τις ακαθαρσίες. Τον ρώτησα ευγενικά τον λόγο, και μου απάντησε: «Εγώ σιχαίνομαι, αν μου βρεις άλλον τρόπο θα το κάνω». Ύστερα από αυτά τα δύο γεγονότα ξεκίνησα τον χρονοβόρο, δαπανηρό, αλλά απαραίτητο δρόμο της κατοχύρωσης της πατέντας και του σήματος. Αρχικά από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας της Ελλάδας (Ο.Β.Ι) και ύστερα, αφού πήρα το «πράσινο φως», από τον Παγκόσμιο Οργανισμό», επισημαίνει η κυρία Αρκούδη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης