«Το τελευταίο διάστημα φοβάμαι συνέχεια ότι θα αρρωστήσω, γιατί μου συμβαίνει αυτό;»

worried-woman

Υποχονδρία είναι μια κατάσταση άγχους, υπερβολικής ανησυχίας σε σχέση με την υγεία, που αναστατώνει πλήρως την καθημερινή μου ζωή

Υποχονδρία είναι μια κατάσταση άγχους, υπερβολικής ανησυχίας σε σχέση με την υγεία μου. Η κατάσταση αυτή καταλήγει σε μία χρόνια αγωνία που αναστατώνει πλήρως την καθημερινή μου ζωή.

Η υποχονδρία μπορεί να αφορά μια ανησυχία είτε για την τωρινή μου υγεία, η οποία θεωρώ ότι ανά πάσα στιγμή θα χειροτερέψει, είτε τη μελλοντική μου υγεία για την οποία αναπτύσσω αβάσιμους φόβους συνδεδεμένους συνήθως με την ξαφνική εκδήλωση μίας ανίατης ασθένειας.

Έχει παρατηρηθεί ότι τα υποχονδριακά άτομα μπορεί να φτάσουν σε δύο ακραίες καταστάσεις:

1) Αναζητούν μανιωδώς και διαρκώς πληροφορίες σχετικά με την υγεία με στόχο να βεβαιωθούν ότι τα υποτιθέμενα συμπτώματα που νιώθουν είναι ακίνδυνα. 2) Αποφεύγουν «σαν ο διάβολος το λιβάνι» καθετί που αφορά ζητήματα υγείας από φόβο μήπως επιβεβαιωθούν οι χειρότερες ανησυχίες τους.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Η μάνa σoυ

Εσείς στα σχόλια, πάρτε τον έναν και χτύπα το άλλον είστε.

Ζηστε,χαρειτε.Η ζωη ειναι μεγαλη.

Φοβουνται το θανατο,οσοι δεν εζησαν τιποτα.

Ch

Ξεκινούμε από το τέλος.Ο διάβολος δεν φοβάται το λιβάνι.Διοτι και δικοί του τον λιβανιζουν.Το λιβάνι συμβολίζει τις προσευχές.Οταν λοβανιζαν στην Παλαιά Διαθήκη τον Κύριο, συμβόλιζε τις προσευχές που έρχονται ενώπιον του Θεού,ως ευωδες θυμίαμα.Ο άνθρωπος λόγω του φόβου του Θανάτου, θέλει μέσα στα λίγα χρόνια που έχει στην ζωή αυτή,να προλάβει να κάνει τα πάντα.Αποτελεσμα άγχος, πίεση, θλίψη, ψυχικές ασθένειες.Μολις παρουσιάστηκε ο Θεός εδώ στην γη,στο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού, έκανε Παγκόσμιο Κάλεσμα.''Ελθετε προς με, πάντες οι κοπιωντες και πεφορτισμενοι,και εγώ θέλω σας αναπαύσει.Αρατε τον ζυγον μου εφ'υμας υμάς,και μάθετε απ'εμού'διοτι πράος είμαι καί ταπεινός την καρδιαν'και θέλετε ευρει αναπαυσιν εν ταις ψυχαις υμων.Διοτι ο ζυγός μου είναι καλός,και το φορτιον μου ελαφρον."Και δυστυχώς όλα τα ανθρώπινα συστήματα, αγωνίζονται να κρύψουν το Πρόσωπο του Ιησού Χριστού.Μεσα στις θλίψεις, μέσα στους πόνους και στις ταραχές του κόσμου,ο άνθρωπος έχει ένα μεγάλο όπλο,την δύναμη της Προσευχής, προς τον Πατέρα Θεό,δια μέσου του Ιησού Χριστού,και αναφέρει στον Πατέρα, όλα τα βάρη καί τά προβλήματα.Αλλα Δυστυχώς όλους αυτούς τους αιώνες,τα συστήματα κρύβουν την Αλήθεια, κρύβουν τον Ιησού Χριστό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kardiako-1280x720

Τα υψηλότερα επίπεδα τροπονίνης, μιας πρωτεΐνης που εκκρίνεται μετά την άσκηση, αυξάνουν κατά 2,5 φορές τον καρδιαγγειακό κίνδυνο συγκριτικά με τα χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης πρωτεΐνης