Η πολύωρη χρήση υπολογιστή θα βλάψει τα μάτια μου;

pc_matia

Η ακτινοβολία από την οθόνη προκαλεί οφθαλμικές εκδηλώσεις, όπως: υπεραιμία (κόκκινο μάτι), κνησμό, δακρύρροια και αίσθημα ξένου σώματος

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η επαφή με τους Η/Υ είναι καθημερινή και παρατεταμένη. Οι άνθρωποι οι οποίοι για επαγγελματικούς λόγους είναι εκτεθειμένοι στην ακτινοβολία της οθόνης για πολλές ώρες, είναι αυτοί που υφίστανται τις βλαβερές επιδράσεις.


Η ακτινοβολία από την οθόνη προκαλεί οφθαλμικές εκδηλώσεις, όπως: υπεραιμία (κόκκινο μάτι), κνησμό, δακρύρροια και αίσθημα ξένου σώματος.

Όλα τα παραπάνω περιλαμβάνονται στην λεγόμενη φωτοαλλεργία κατά την οποία υπάρχει διαταραχή στη δομή της δακρυικής στοιβάδας με αποτέλεσμα το μάτι να εμφανίζει συμπτώματα ξηροφθαλμίας.

Η κατάσταση αυτή επιτείνεται από το γεγονός ότι για όση ώρα είμαστε προσηλωμένοι στην οθόνη μειώνεται ο βλεφαρισμός (άνοιγμα-κλείσιμο ματιών) ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έκκριση των δακρύων πού βοηθούν στην ενυδάτωση του κερατοειδούς.

Όταν λοιπόν στην δακρυική στιβάδα δημιουργηθούν μικρές διαβρώσεις με τον μηχανισμό πού αναφέραμε προκύπτει η εικόνα της ξηροφθαλμίας και του ερεθισμένου ματιού. Η εικόνα αυτή περιγράφεται ως νόσος της οφθαλμικής επιφάνειας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

utugw

Μπορεί το μήλο να έχει στιγματίσει το ανθρώπινο είδος με βάση το προπατορικό αμάρτημα, αλλά από τότε έχει περάσει πολύς καιρός και βέβαια έχει αποκαταστήσει πλήρως την αξία του.

1
misty-copeland-under-armour-607x360-sl

Οι αθλητικές κακώσεις συμβαίνουν κατά την ενασχόληση με αθλήματα σε κλειστούς ή ανοικτούς χώρους ή κατά την διάρκεια άσκησης. Είναι το αποτέλεσμα ατυχημάτων, αναποτελεσματικής προπόνησης, κακής χρήσης των ειδικών προστατευτικών συσκευών ή ανεπαρκούς διάτασης και προθέρμανσης.

meningitis-sl-NEW-SL

Στην παιδική ηλικία, πιο συχνά μας απασχολεί το ροχαλητό, η άπνοια, η ελάττωση της ακοής, συμπτώματα τα οποία κυρίως οφείλονται στα μεγάλα κρεατάκια, στις συχνές φλεγμονές των αμυγδαλών και στην παρουσία υγρού στα αυτιά, γνωστή ως εκκριτική ωτίτιδα

ipa98

Σχεδόν το 45% των ενηλίκων που ερωτήθηκαν από ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ δήλωσε ότι ένας γονέας, σύντροφος, παιδί, αδελφός ή αδελφή φυλακίστηκε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, περνώντας τουλάχιστον μια νύχτα στη φυλακή