Οι υπέρβαροι πρέπει να πιάνουν δουλειά πιο αργά το πρωί, προτείνει σύμβουλος της Μέι!

Οι υπέρβαροι πρέπει να πιάνουν δουλειά πιο αργά το πρωί, προτείνει σύμβουλος της Μέι!

Συμφωνείτε με την αιτιολογία του;

obesity
Οι εργαζόμενοι που ανήκουν στην κατηγορία των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων πρέπει να έχουν το δικαίωμα να πιάνουν δουλειά πιο αργά από το υπόλοιπο προσωπικό των εταιρειών όπου εργάζονται, προκειμένου να αποφεύγουν το άγχος της μετακίνησης σε ώρες αιχμής, πρότεινε σε πρόσφατη ομιλία του σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης.

Το πρόβλημα της παχυσαρκίας στη Βρετανία έχει τις χειρότερες διαστάσεις σε όλη τη Δυτική Ευρώπη.

Ο αριθμός των ατόμων στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία που έχουν διαγνωστεί ως παχύσαρκοι, αναμένεται μάλιστα να διπλασιαστεί μέχρι το 2035.

Με αφορμή την ραγδαία αύξηση των παχύσαρκων Βρετανών, ένας ειδικός στα εργασιακά θέματα, που συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση της Μέι, πρότεινε να δίνεται στους υπέρβαρους εργαζόμενους η δυνατότητα να προσαρμόζουν το ωράριό τους, ώστε να αποφεύγουν τις ώρες αιχμής.

Επίσης τόνισε ότι θα πρέπει να μπορούν να μηνύουν τους εργοδότες τους, εάν εκείνοι αποφευγουν να τους δώσουν προαγωγή επειδή πιστεύουν ότι το βάρος τους θα αποτελέσει εμπόδιο στην καριέρα τους.

Μιλωντας στο ευρωπαϊκό συνέδριο για την παχυσαρκία στη Βιένη, ο καθηγητής Στέβαν Μπεβάν, επικεφαλής του Ινστιτούτου Μελετών για την Εργασία, υπογράμμισε ότι θα βοηθούσε σημαντικά την ψυχολογία των παχύσαρκων εργαζόμενων που δεν μεταβαίνουν με αυτοκίνητο στην εργασία τους να προσαρμόζουν οι ίδιοι το ωράριό τους, ή να εργάζονται απο το σπίτι.

«Θα αρκούσε μια αλλαγή στο ωράριο ή λίγη κατανόηση, εάν ένας εργαζόμενος προτιμά να έρθει για δουλειά στις 10 επειδή δεν του είναι εύκολο να χρησιμοποιήσει τα μέσα συγκοινωνίας την ώρα αιχμής. Πολλοί εργοδότες δεν θεωρούν ότι η παχυσαρκία συγκαταλέγεται στην ομάδα των προβλημάτων με την οποία πρέπει να ασχοληθούν», επισήμανε ο ειδικός, τονίζοντας ότι η παχυσαρκία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ασθένεια και να μην αποτελεί αιτία για εργασιακές διακρίσεις.

Οι απόψεις του συμβούλου της Μέι δέχτηκαν σφοδρές επικρίσεις από συναδέλφους του και άλλους ειδικούς. 

Ο Κρίστοφερ Σνόουντον, μελετητής του Ινστιτούτου Οικονομικών Υποθέσεων χαρακτήρισε «γελοία» την πρόταση, λέγοντας ότι αν χορηγηθούν ειδικά προνόμια στους παχύσαρκους αυτό θα οδηγήσει σε στοχοποίησή τους από τους συναδέλφους τους και επιδείνωση της ποιότητας ζωής τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης