Και όμως υπάρχει τροφή που σου φτιάχνει τη διάθεση

karpouzi

Τι υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουόργουικ στη Βρετανία

Είναι αυτές οι μέρες που ξυπνάς και όλα σου φταίνε; Η διάθεσή σου αν και καλοκαίρι είναι χειρότερη και από της Πίγκι στο Muppet Show όταν την φέρνει εκτός εαυτού ο Κέρμιτ. Δεν ξέρεις γιατί, δεν υπάρχει εξήγηση αλλά ούτε και λύση και το μόνο που θέλεις είναι τα χάπια σου και ένα ταξί να φύγεις;

Μην πας πουθενά γιατί υπάρχει τρόπος να ανέβεις ψυχολογικά και δεν περιλαμβάνει συνεδρίες στον ψυχολόγο αλλά μερικές μικρές αλλαγές στη διατροφή σου!
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουόργουικ στη Βρετανία και το Πανεπιστήμιο του Κουήνσλαντ στην Αυστραλία.

Τα νέα ευρήματα βασίστηκαν στην ανάλυση στοιχείων από 12.385 Αυστραλούς οι οποίοι κράτησαν λεπτομερή ημερολόγια διατροφής επί έξι χρόνια και συμπλήρωναν ερωτηματολόγια για την ψυχική διάθεσή τους σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, με κάθε έξτρα μερίδα φρούτων και λαχανικών που πρόσθεταν οι εθελοντές σε ημερήσια βάση στη διατροφή τους φτάνοντας σταδιακά τις 8 μερίδες την ημέρα, αυξανόταν το επίπεδο της ευτυχίας που ένιωθαν ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο συνέβαινε στη ζωή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο KeepUp

ΣΧΟΛΙΑ (1)

kn

Διάβασα λεπτομερώς όλο το άρθρο αλλά δεν κατάλαβα ποιά είναι Η τροφΗ που μου φτιάχνει τη διάθεση ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vaping

Μελέτη δείχνει ότι οι Έλληνες που επιχειρούν να «σβήσουν» για πάντα το συμβατικό τσιγάρο στρέφονται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο σε μια προσπάθεια διακοπής της καπνιστικής συνήθειας