Σιχαίνεστε τις αράχνες; Δείτε πόσο ωφέλιμες μπορεί να είναι

spider

Δεν είναι και οι πιο ευπρόσδεκτοι επισκέπτες μας, αλλά πρόσφατη έρευνα αμερικανών εντομολόγων ισχυρίζεται ότι οι αράχνες είναι στην πραγματικότητα φίλοι μας

Να κάνουμε ειρήνη με τις αράχνες, συμβουλεύουν αμερικανοί εντομολόγοι, επειδή, όπως λένε, κρατάνε έξω από την πόρτα του σπιτιού μας, όλα τα ενοχλητικά παράσιτα.

Επιπλέον, καθησυχάζουν ότι δεν πρέπει να τις φοβόμαστε καθόλου, καθώς το 99,9% αποφεύγει την ανθρώπινη παρουσία, με την προϋπόθεση να μην ενοχληθούν.

Κατά τα άλλα, προσφέρουν πολύτιμη υπηρεσία, ωσάν να έχουμε οικιακή βοηθό που, μάλιστα, δουλεύει ... τσάμπα.

Εξαφανίζουν από τους χώρους της ακίνητης περιουσίας μας, όλα τα οικόσιτα παράσιτα, τρώγοντάς τα.

Ταυτόχρονα, προλαμβάνουν ασθένειες, κυρίως δερματικές, που μπορεί να παρουσιαστούν.

"Μην σκοτώνετε την επόμενη αράχνη που βλέπετε στο σπίτι σας. Γιατί; Επειδή αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της φύσης και του οικοσυστήματός μας. Οι άνθρωποι προτιμούν να σκέφτονται τις κατοικίες τους ως ασφαλώς μονωμένες από τον έξω κόσμο, αλλά πολλά είδη αραχνών μπορούν να βρεθούν μέσα. Ορισμένες παγιδεύονται τυχαία, ενώ άλλες είναι βραχυπρόθεσμοι επισκέπτες. Ορισμένα είδη απολαμβάνουν ακόμη και τους μεγάλους εσωτερικούς χώρους, όπου ζουν ευτυχώς στη ζωή τους και αναπαράγονται...", αναφέρει το Business Insider.

Παρότι παρέχουν υπηρεσίες εξολοθρεύοντας παράσιτα - κάποια αραχνοειδή επιβιώνουν, τρώγοντας το ίδιο τους το είδος.

Εντομολόγοι που πραγματοποίησαν έρευνα σε 50 κατοικίες στη Βόρεια Καρολίνα, διαπίστωσαν ότι κάθε μία ήταν σπίτι αραχνών.

Τα πιο συνηθισμένα είδη που συνάντησαν ήταν οι αράχνες της στέγης και των κελαριών. Και οι δύο χτίζουν ιστούς για τα θηράματά τους. Γενικά είναι αρπακτικά, ικανά να τρώνε οτιδήποτε μπορούν να πιάσουν.

Υπάρχει ακόμη και ένα είδος που στοχεύει τα -επικίνδυνα για τον άνθρωπο- αφρικανικά κουνούπια.


"Doctor Spider" - Dr Fiona Cross


Και πάλι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει όσους ανατριχιάζουν στη θέα τους. Είναι απολύτως φυσικό. Έχουν πολλά πόδια και σχεδόν όλες έχουν δηλητήριο -ευτυχώς πολύ αδύναμο για να δημιουργήσει προβλήματα στους ανθρώπους.

Τέλος, αν πραγματικά δεν μπορούμε να συμβιώσουμε μαζί τους, στο σπίτι, στο διαμέρισμα, στο γκαράζ ή οπουδήποτε, αντί να τις συντρίψουμε, ας προσπαθήσουμε να τις απομακρύνουμε από κοντά μας.

Θα βρουν κάπου αλλού να μείνουν και έτσι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190212211913_vitaminie-1280x720

Η βιταμίνη Ε μπορεί να είναι λιγότερο διάσημη από την C όχι όμως και λιγότερο σημαντική. Χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση θεωρείται πολύτιμη για την υγεία

schizophrenia

Οι επιστήμονες μελετούν την σχιζοφρένεια επί πολλά χρόνια, αλλά μόνο πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο της μελέτης η σχέση ανάμεσα στο μικροβίωμα του εντέρου και την ασθένεια