«Superpath»: Έλληνας χειρουργός φέρνει επαναστατική χειρουργική μέθοδο στη χώρα μας

«Superpath»: Έλληνας χειρουργός φέρνει επαναστατική χειρουργική μέθοδο στη χώρα μας

Μια τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας ισχίου (τώρα και στην Ελλάδα)

doc
Ο Έλληνας ορθοπεδικός χειρουργός κύριος Κωνσταντίνος Σαράντος Consultant – διευθυντής ορθοπεδικός χειρουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Coventry and Warwickshire στο Ηνωμένο Βασίλειο, έφερε πρώτος πρωτοπόρα μέθοδο αρθροπλαστικής στην Ευρώπη την τεχνική «Superpath», μια τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας ισχίου (τώρα και στην Ελλάδα).

Τι είναι η τεχνική «Superpath»;

Το επαναστατικό της συγκεκριμένης – διαδερμικής μεθόδου – είναι πως κανένας μυς δεν κόβεται και δεν αποκολλάται από το οστό του μηριαίου παρά μόνο απωθείται με σκοπό τη δημιουργία ενός κενό από όπου αντικαθίσταται η άρθρωση του ισχίου.

Συνεπώς, αποφεύγοντας τη διατομή και την αποκόλληση των μυών και των τενόντων ελαχιστοποιούνται τόσο το τραύμα, όσο ο πόνος και η αιμορραγία. Έτσι, μένουν ανέπαφα περισσότερα μαλακά μόρια και κυρίως οι έξω στροφείς του ισχίου και οι γλουτιαίοι μύες.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, είναι μια εξελιγμένη μέθοδος αντικατάστασης των φθαρμένων επιφανειών του ισχίου (κοτύλης και μηριαίου) με μηχανικά μέρη και ένθετα, σε μία προσπάθεια μίμησης της φυσιολογικής ανατομίας και κίνησης του ισχίου. Αποφεύγοντας τη διατομή και την αποκόλληση των μυών και των τενόντων ελαχιστοποιούνται το τραύμα, ο πόνος και η αιμορραγία. Έτσι μένουν ανέπαφα περισσότερα μαλακά μόρια και κυρίως οι έξω στροφείς του ισχίου και οι γλουτιαίοι μύες.

Η ολική αρθροπλαστική «Superpath» είναι μια επαναστατική – διαδερμικά υποβοηθούμενη – τεχνική που δεν απαιτεί την εξάρθρωση της κεφαλής του μηριαίου διατηρώντας ανέπαφα – τα θυλακοσυνδεσμικά στοιχεία – της άρθρωσης καθώς και τους μύες και τένοντες που περιβάλλουν την άρθρωση.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης