Μήπως έχω κατάθλιψη λόγω κληρονομικότητας;

Μήπως έχω κατάθλιψη λόγω κληρονομικότητας;

Το ενδεχόμενο οι συγγενείς πρώτου βαθμού ακόμη και αν ζουν σε διαφορετικό περιβάλλον με διαφορετικά ερεθίσματα να εμφανίσουν ψυχικές διαταραχές είναι πολύ μεγάλο

Μήπως έχω κατάθλιψη λόγω κληρονομικότητας;
Σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες η ύπαρξη καταθλιπτικών γονιών αυξάνει τον κίνδυνο να εκδηλώσουν τα παιδιά ψυχικές παθήσεις. Μάλιστα μελέτες που έγιναν σε διδύμους που υιοθετήθηκαν σε πολύ νεαρή ηλικία από διαφορετικές οικογένειες, εγκατεστημένες σε διαφορετικούς τόπους έδειξαν ότι εμφάνισαν τις ίδιες ψυχικές παθήσεις σε μεγαλύτερο ποσοστό οι μονοζυγωτικοί δίδυμοι  και σε μικρότερο οι διζυγωτικοί.

Το ενδεχόμενο λοιπόν οι συγγενείς πρώτου βαθμού ακόμη και αν ζουν σε διαφορετικό περιβάλλον με διαφορετικά ερεθίσματα να εμφανίσουν ψυχικές διαταραχές είναι πολύ μεγάλο!

Τώρα οι επιστήμονες μετά από νέες μελέτες προχωρούν ακόμη ένα βήμα, γίνονται πιο συγκεκριμένοι όσον αφορά στις ψυχικές παθήσεις, δηλώνοντας ότι: «τα παιδιά των καταθλιπτικών γονιών είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη» .

Κλείσιμο
Οι ερευνητές μελέτησαν 251 νέους με ηλικία 18 ετών και κατέληξαν στο ότι οι νέοι με καταθλιπτικούς γονείς εμφάνιζαν διπλάσιο κίνδυνο να  πάθουν κατάθλιψη, να εξαρτηθούν από ναρκωτικές ουσίες και να εμφανίσουν τάσεις αυτοκτονίας, σε σχέση με τους συνομήλικους τους που δεν είχαν καταθλιπτικούς γονείς. Αν εκτός από καταθλιπτικούς γονείς είχαν και καταθλιπτικούς παππούδες τότε ο κίνδυνος μεγάλωνε ακόμη περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης