Μήπως έχω κατάθλιψη λόγω κληρονομικότητας;

Μήπως έχω κατάθλιψη λόγω κληρονομικότητας;

Το ενδεχόμενο οι συγγενείς πρώτου βαθμού ακόμη και αν ζουν σε διαφορετικό περιβάλλον με διαφορετικά ερεθίσματα να εμφανίσουν ψυχικές διαταραχές είναι πολύ μεγάλο

Σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες η ύπαρξη καταθλιπτικών γονιών αυξάνει τον κίνδυνο να εκδηλώσουν τα παιδιά ψυχικές παθήσεις. Μάλιστα μελέτες που έγιναν σε διδύμους που υιοθετήθηκαν σε πολύ νεαρή ηλικία από διαφορετικές οικογένειες, εγκατεστημένες σε διαφορετικούς τόπους έδειξαν ότι εμφάνισαν τις ίδιες ψυχικές παθήσεις σε μεγαλύτερο ποσοστό οι μονοζυγωτικοί δίδυμοι  και σε μικρότερο οι διζυγωτικοί.

Το ενδεχόμενο λοιπόν οι συγγενείς πρώτου βαθμού ακόμη και αν ζουν σε διαφορετικό περιβάλλον με διαφορετικά ερεθίσματα να εμφανίσουν ψυχικές διαταραχές είναι πολύ μεγάλο!

Τώρα οι επιστήμονες μετά από νέες μελέτες προχωρούν ακόμη ένα βήμα, γίνονται πιο συγκεκριμένοι όσον αφορά στις ψυχικές παθήσεις, δηλώνοντας ότι: «τα παιδιά των καταθλιπτικών γονιών είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη» .

Οι ερευνητές μελέτησαν 251 νέους με ηλικία 18 ετών και κατέληξαν στο ότι οι νέοι με καταθλιπτικούς γονείς εμφάνιζαν διπλάσιο κίνδυνο να  πάθουν κατάθλιψη, να εξαρτηθούν από ναρκωτικές ουσίες και να εμφανίσουν τάσεις αυτοκτονίας, σε σχέση με τους συνομήλικους τους που δεν είχαν καταθλιπτικούς γονείς. Αν εκτός από καταθλιπτικούς γονείς είχαν και καταθλιπτικούς παππούδες τότε ο κίνδυνος μεγάλωνε ακόμη περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Δρ Ελένη

Παρά την εντατική προπαγάνδα των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών και των μισθωμένων ψυχιάτρων τους, μέχρι σήμερα, δεν έχουν ακόμη αποδειχτεί κλινικά κι ερευνητικά, οποιαδήποτε οργανικά αίτια για την κλινική κατάθλιψη. Ούτε εγκεφαλικοί λοβοί που υπολειτουργούν, ούτε τραυματισμένα νεύρα, ούτε εγκεφαλική υπέρταση, ούτε βλάβες στο αίμα, ούτε υπερβολικές ή μειωμένες συγκεντρώσεις βιοχημικών νευροδιαβιβαστών στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό, ούτε τοξίνες, ούτε βακτήρια, ούτε ιοί, ούτε τίποτα! Άρα ποια γονίδια εμπλέκονται, τι ειδικές πρωτεϊνες κωδικοποιούν, πως στηρίζουν τη θεωρία της κληρονομικότητας;

Ξέρουμε πολύ λίγα για τις ψυχικές παθήσεις.

Ενδεχόμενα τα άτομα που μεγαλώνουν σε καταθλιπτικό περιβάλλον να κληρονομούν και μία πεσσιμιστική προσέγγιση της ζωής μέσω learning. Πολύ μεγάλη συζήτηση...

@Δρ Ελένη

ολοι γνωριζουμε οτι οι ψυχικες παθησεις ειναι κληρονομικες, αφου παρουσιαζονται κατ επαναληψη σε ατομα-απογονους της ιδιας οικογενειας.

Άποψη μου

Εγώ πάντως πιστεύω ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι κληρονομικά.Πιστευω ότι είμαστε αντίγραφα.Πανω σε αυτό το αντίγραφο αποτυπώνονται στοιχεία διαφορά από μαμά μπαμπά γιαγιά κλπ.Δε ξεφεύγεις.Αργα ή γρήγορα.

Η επιγενετική διαφωνεί κάθετα.

Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να το ερευνήσεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης