Επιστήμονες ανακάλυψαν ιό που «σκοτώνει» τα καρκινικά κύτταρα στους μαστούς

Επιστήμονες ανακάλυψαν ιό που «σκοτώνει» τα καρκινικά κύτταρα στους μαστούς

Το ποσοστό επιτυχίας στα πειράματα που έγιναν σε ποντίκια άγγιξε το 90% - «Πιστεύουμε ότι ο ίδιος μηχανισμός δρα και στους ανθρώπινους καρκίνους», δήλωσε η επικεφαλής της ερυνητικής ομάδας

Μία σημαντική ανακάλυψη, η οποία ενδέχεται να αποτελέσει τη βάση για μία νέα μέθοδο καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού, ανακοίνωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οτάβα, στον Καναδά.

Όπως έγινε γνωστό, εντοπίστηκε ιός, ο οποίος εξουδετερώνει τα καρκινικά κύτταρα που αναπτύσσονται στους μαστούς, με συνέπεια να αυξάνονται σημαντικά τα ποσοστά αντιμετώπισης της μάστιγας της σύγχρονης ανθρωπότητας.

Σε τεστ που έγιναν σε ποντίκια, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος ιός «τρώει» τους όγκους που αναπτύσσονται, με συνέπεια τη συρρίκνωση έως και εξαφάνισή τους σε ποσοστό που αγγίζει το 90%.

Η επικεφαλής της έρευνας, Marie-Claude Bourgeois-Daigneault, δήλωσε ενθουσιασμένη από τα αποτελέσματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν απολύτως συγκλονιστικό όταν διαπιστώσαμε ότι είχαμε θεραπεύσει σχεδόν όλα τα ποντίκια μας». «Πιστεύουμε ότι ο ίδιος μηχανισμός δρα και στους ανθρώπινους καρκίνους, αλλά σε κάθε περίπτωση απαιτείται περαιτέρω έρευνα», πρόσθεσε.

Σε μία ανάλογη έρευνα στο Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο στο Λονδίνο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Λιντς, διαπιστώθηκε πως ένας άλλος ιός εξουδετερώνει καρκινικά κύτταρα στον εγκέφαλο. Μάλιστα, η έρευνα έγινε σε προχωρημένες περιπτώσεις εννιά εθελοντών, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να βρεθεί μία ικανοποιητική μέθοδος καταπολέμησης τόσο σοβαρών καρκίνων στους ανθρώπους.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Bill

Μπορούν να μας πουν πώς τα ποντίκια στα πειράματα που έκαναν έχουν όλα καρκίνο;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

emminopausi

Γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε ολική υστερεκτομή μετά των εξαρτημάτων (σάλπιγγες και ωοθήκες) μπορεί να υποφέρουν από το σύνδρομο ελλείψεως ανδρογόνων στη γυναίκα

agxoss

Στη θετική λοιπόν πλευρά προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για συναισθηματική εγγύτητα. Οι σχέσεις μας παρέχουν ηρεμία και ασφάλεια

6