8 (καλά) πράγματα που θα σας συμβούν εάν «κόψετε» το internet για 2 εβδομάδες

8 (καλά) πράγματα που θα σας συμβούν εάν «κόψετε» το internet για 2 εβδομάδες

Έρευνα αποδεικνύει ότι αν απέχουμε δύο εβδομάδες από το internet, θα αισθανθούμε την ίδια πληρότητα που θα βιώναμε έπειτα από μια συνεδρία ψυχοθεραπείας

8 (καλά) πράγματα που θα σας συμβούν εάν «κόψετε» το internet για 2 εβδομάδες

Νέα έρευνα «φωτίζει» έναν απροσδόκητο τρόπο να ανακτήσουμε τη ζωντάνια μας και να ενισχύσουμε τη συγκέντρωση και αυτός είναι η απενεργοποίηση του διαδικτύου από το κινητό για δύο εβδομάδες! Μέσω αυτής της κίνησης, θα βιώσουμε υψηλότερα επίπεδα ευημερίας, ψυχικής υγείας και γνωστικής ικανότητας, ισοδύναμα με τα αποτελέσματα γνωστικής συμπεριφοριστικής θεραπείας, όπως επιβεβαιώνουν ερευνητές διαφόρων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ και του Καναδά.

Ακριβέστερα, οι ερευνητές συνεργάστηκαν με 467 χρήστες iPhone για να εξετάσουν πώς θα επηρέαζε την καθημερινότητά τους, ο αποκλεισμός του παγκόσμιου ιστού από το κινητό τους. Αντί να ζητήσουν από τα άτομα να εγκαταλείψουν εντελώς τα τηλέφωνά τους, ακολούθησαν μια πιο πρακτική προσέγγιση: εγκατέστησαν μια εφαρμογή που μπλόκαρε το διαδίκτυο, ενώ εξακολουθούσε να επιτρέπει τις κλήσεις και τα μηνύματα. Με αυτόν τον τρόπο, τα τηλέφωνα παρέμειναν χρήσιμα για τη βασική επικοινωνία, αλλά έχασαν την ικανότητά τους να παρέχουν ατελείωτη κύλιση, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης