Έχετε την καρδιά σας; Τα SOS για το πασχαλινό τραπέζι – Τι να προσέξετε

Έχετε την καρδιά σας; Τα SOS για το πασχαλινό τραπέζι – Τι να προσέξετε

Σαφείς και αναλυτικές οδηγίες, τόσο για ασθενείς, όσο και για υγιείς ανθρώπους προσφέρει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, ενόψει του πασχαλινού τραπεζιού, με στόχο να απολαύσουμε το Πάσχα χωρίς αρνητικές συνέπειες

2433401883_easter
*Γράφει ο Γιώργος Κοχιαδάκης, Καθηγητής Καρδιολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Λίγες ημέρες πριν την εορτή του Πάσχα και ενόψει του εορταστικών τραπεζιών, συνίσταται εγκράτεια, ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς. Το πασχαλινό τραπέζι, παρά την νοστιμιά του, ενέχει πολλούς κινδύνους για υγιείς και για ασθενείς. Οι καρδιοπαθείς αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου, γι’ αυτό και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις διατροφικές τους επιλογές, που πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και με σύνεση.

Εκείνο που πρέπει να ξέρουν -ιδιαίτερα οι καρδιοπαθείς- είναι ότι η υπερκατανάλωση λίπους και αλατιού μπορεί να συντελέσει στην εκδήλωση πνευμονικής εμβολής, δύο με τρεις ημέρες αργότερα, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό, στην περίπτωση που εμφανίσουν δύσπνοια ή υπερβολική κατακράτηση υγρών, να αναζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια, για την πρόληψη σοβαρότερων επιπλοκών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης