Πειράζει να πίνουμε ζεστό νερό ή από το λάστιχο; Ο ειδικός διαλύει 5 μύθους για το νερό

Πειράζει να πίνουμε ζεστό νερό ή από το λάστιχο; Ο ειδικός διαλύει 5 μύθους για το νερό

Σημασία δεν έχει μόνο να πίνουμε αρκετό νερό, αλλά και το ειδος του νερού που καταναλώνουμε. Ενημερωθείτε για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ασφαλή κατανάλωση νερού

lastixo_nero_iStock-517619477

Η σημασία του νερού για την υγεία μας είναι πλέον τεκμηριωμένη και δεν χρήζει περαιτέρω διευκρίνισης. Δεν είναι, όμως, σημαντικό μόνο το να πίνουμε αρκετό νερό καθημερινά, αλλά και τι νερό πίνουμε. Πάνω σε αυτό το ζήτημα, διατυπώνονται κατά καιρούς διάφορες απόψεις, άλλες εκ των οποίων είναι ορθές και άλλες που αποτελούν απλώς μύθους, που μπερδεύουν και αποπροσανατολίζουν τους ανθρώπους.

Βλάπτει το κρύο νερό; Τι ισχύει για το ζεστό νερό; Τι σημαίνει «ακατέργαστο νερό»; Ο Oliver A.H. Jones, καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο RMIT University δίνει απαντήσεις και διευκρινίσεις σε άρθρο που υπογράφει στο The Conversation.

Μύθος 1: Το κρύο νερό βλάπτει

Πρόσφατα tiktoks υποστήριξαν ότι το κρύο νερό ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως αγγειοσύσπαση και δυσκολίες πέψης. Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία σχετικά με αυτό τον ισχυρισμό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης