Γονιμότητα: Μικρές διατροφικές αλλαγές που αυξάνουν την επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Γονιμότητα: Μικρές διατροφικές αλλαγές που αυξάνουν την επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Μικρές αλλαγές στην καθημερινή διατροφή μπορούν να ενισχύσουν τη γονιμότητα, αλλά και να αποτελέσουν μέρος ενός υποβοηθούμενου προγράμματος σύλληψης, υποστηρίζει ο κύριος Ευμένης Καραφυλλίδης, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και Επιστημονικός Σύμβουλος Διατροφής στην Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις

gonimotita
Το να φέρεις στον κόσμο μια ζωή είναι μια ιδιαίτερα περίπλοκη διαδικασία. Η διατροφή μπορεί να βοηθήσει ως μέρος ενός υποβοηθούμενου προγράμματος σύλληψης.

Στην πραγματικότητα, πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι, για να βελτιώσουν τις πιθανότητες μιας επιτυχούς, υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, θα πρέπει ιδανικά να τη συνοδεύουν με ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και τρόπου ζωής. Μην σας ανησυχεί όμως αυτό, καθώς οι αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής δεν χρειάζεται να είναι τρομακτικές.

Μικρές αλλαγές μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση. Στη συνέχεια, ακολουθούν απλές συμβουλές και κατευθυντήριες γραμμές που το υπογόνιμο ζευγάρι μπορεί από κοινού να ακολουθήσει, στοχεύοντας στην ενίσχυση της γονιμότητας και των δύο συντρόφων.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης