Ασφάλιση κατοικίας: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν υπογράψετε το συμβόλαιο

Ασφάλιση κατοικίας: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν υπογράψετε το συμβόλαιο

Το σπίτι είναι το καταφύγιό μας και γι' αυτό αξίζει να το προστατεύσουμε. Ενημερωθείτε για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν υπογράψετε ένα συμβόλαιο ασφάλισης σπιτιού

homeinsurance1__2_
Το σπίτι μας είναι ο προσωπικός μας χώρος, που αντανακλά πτυχές της προσωπικότητας μας. Είναι το ησυχαστήριο μας από την πολύβουη καθημερινότητα, ένας χώρος ηρεμίας. Η χώρα μας είναι γνωστό πως κατέχει το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ευρώπη, παρ’ όλα αυτά όμως έχει και ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ασφάλισης κατοικιών, μόλις 15%.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας «Daniel» οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις δήλωσαν ζημιές για ακίνητα όλων των κατηγοριών, των οποίων η συνολική ασφαλιστική αξία έφτασε τα 18,1 δις ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών (ΕΑΕΕ). Ο αριθμός των ζημιών που αφορούν σε κατοικίες ανήλθε σε 5.138 με εκτίμηση αποζημιώσεων 364 εκ. ευρώ και τη μέση ζημιά να διαμορφώνεται στις 70.885 ευρώ.

Ήταν φυσικό λοιπόν, μετά από μια τέτοια μεγέθους καταστροφή, να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση ως προς την αναγκαιότητα της ασφάλισης κατοικίας και περιουσίας. Το κίνητρο της μείωσης του ΕΝΦΙΑ έως 10% για εκείνους που θα προχωρήσουν άμεσα στην ασφάλιση της κατοικίας τους, αποτελεί μέρος της παραπάνω προσπάθειας.

Επομένως οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ένα επιπλέον κίνηρο για να αναζητήσουν στην ασφαλιστική αγορά το κατάλληλο πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας που θα καλύψει τις ανάγκες τους.




Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης