Ποια ώρα της μέρας νιώθουμε πιο κουρασμένοι – Πώς θα αποκτήσουμε αποθέματα ενέργειας

Ποια ώρα της μέρας νιώθουμε πιο κουρασμένοι – Πώς θα αποκτήσουμε αποθέματα ενέργειας

Νιώθουμε τελικά πιο κουρασμένοι το βράδυ ή έχει ήδη προηγηθεί νωρίτερα μια σημαντική πτώση της ενέργειάς μας; Σύμφωνα με νεότερη δημοσκόπηση, η κούραση χτυπάει «κόκκινο» πολύ πριν δύσει ο ήλιος

energy
Το πρωινό ξύπνημα έχει ήδη προηγηθεί, το ίδιο και η μετάβαση στον χώρο της εργασίας. Ενδεχομένως ήδη να έχουμε καταναλώσει και το μεσημεριανό μας. Εκείνη ακριβώς η στιγμή είναι που η κούραση πιάνει… ταβάνι και βρισκόμαστε στα όρια κατάρρευσης, σύμφωνα με νεότερη μελέτη.

Πιο συγκεκριμένα, έρευνα σε 2.000 ενήλικες αποκάλυψε ότι στις 2:36 το μεσημέρι είναι η στιγμή που νιώθουν πιο κουρασμένοι οι εργαζόμενοι, λίγο μετά το μεσημεριανό γεύμα. Παρόλα αυτά, η πτώση της ενεργητικότητας συμβαίνει σε τρεις φάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, με την πρώτη να καταγράφεται συνήθως πριν από τις 9 π.μ. για το 12%, ενώ ένας στους τρεις νιώθει την κούραση κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Η καθημερινότητά τους, βέβαια, επηρεάζεται αρνητικά. Για παράδειγμα, το 21% ξεσπούσε σε κλάματα, ενώ το 19% τσακώθηκε με τους/τις συντρόφους τους κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων χαμηλής ενέργειας. Επιπλέον, το 19% ακύρωσε κάποια κοινωνική έξοδο, το 16% έχει ξεχάσει σημαντικές υποχρεώσεις και το 15% παραδέχτηκε ότι φώναξε στα παιδιά του. Στις πιο ακραίες περιπτώσεις, το 12% αποκοιμήθηκε σε κάποια σύσκεψη, ενώ το 10% έκανε λάθη στην εργασία του.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης