Το άγγιγμα που θεραπεύει την ψυχή – Βάλτε το στη ζωή σας

Το άγγιγμα που θεραπεύει την ψυχή – Βάλτε το στη ζωή σας

Στη λήξη της ψυχοθεραπευτικής συνεδρίας, σας πρότειναν να δοκιμάσετε ένα μασάζ. Μα, τι δουλειά έχουν οι μαλάξεις και η άσκηση πίεσης στο σώμα με τα συμπτώματα από την ψυχική σφαίρα όπως το άγχος και η θλίψη;

ezgif_com-webp-to-jpg_-_2023-11-08T101048_247
Πώς σχετίζονται οι μαλάξεις και η άσκηση πίεσης στο σώμα με τα συμπτώματα από την ψυχική σφαίρα, όπως το άγχος και η θλίψη; Η απάντηση δεν είναι περίπλοκη. Αρκεί να θυμηθούμε τις σωματικές διεργασίες που συνοδεύουν το στρες, την εκτόξευση της κορτιζόλης, ορμόνης του στρες, και όλα όσα συντελούνται στο πλαίσιο της απόκρισης «πάλης ή φυγής». Αργά ή γρήγορα, το χρόνιο στρες θα κάνει αισθητή την παρουσία του μέσα από σωματικές εκδηλώσεις, όπως η μυϊκή ένταση και η αϋπνία.

Στοχεύοντας σε αυτά τα σωματικά συμπτώματα, ένα μασάζ μπορεί να γίνει το άγγιγμα που θα ανακουφίσει την ψυχή από τις αρνητικές σκέψεις και το έντονο άγχος, ακόμα και αυτό που προκαλούν ευχάριστες περιστάσεις όπως ο επικείμενος γάμος, η πρώτη μέρα στη νέα δουλειά ή ο ερχομός ενός παιδιού. Το συστήνει η κορυφαία Κλινική Mayo ως θεραπεία έναντι του άγχους, της κατάθλιψης και της αϋπνίας, το επιβεβαιώνει πλήθος μελετών. Σύμφωνα με σχετικά ευρήματα, όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την αγχολυτική δράση του μασάζ, από τις εγκύους και τα βρέφη έως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείες. Μία ώρα μασάζ μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης στον οργανισμό και αυξάνει την απελευθέρωση σεροτονίνης, της ορμόνης της ευτυχίας.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης