Οι πολύτιμες φλούδες που διατηρούν τα τρόφιμα φρέσκα και προστατεύουν το περιβάλλον

Οι πολύτιμες φλούδες που διατηρούν τα τρόφιμα φρέσκα και προστατεύουν το περιβάλλον

Εν μέσω αυξανόμενου προβληματισμού σχετικά με τη συσσώρευση μη βιοδιασπώμενων πλαστικών απορριμμάτων στο περιβάλλον, μια ερευνητική ομάδα από τη Βραζιλία δημιούργησε μια καινοτόμο, βιοδιασπώμενη συσκευασία από υλικά ανανεώσιμων πηγών, που υπόσχεται να μειώσει τα απόβλητα, αλλά και να διατηρεί φρέσκα τα τρόφιμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

floudes_362746298
Εάν ανοίξετε το ψυγείο σας την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, πιθανότατα όλο και κάποιο ξεχασμένο τρόφιμο που έχει πλέον χαλάσει και χρειάζεται πέταμα θα βρείτε. Είναι γεγονός ότι συχνά, η προσπάθειά μας να έχουμε επάρκεια τροφίμων μας οδηγεί σε υπερβολές, με σημαντικές ποσότητες τροφίμων να καταλήγουν στα σκουπίδια. Ένας τρόπος για να μειώσουμε αυτό το φαινόμενο είναι να περιορίσουμε τις περιττές αγορές, ψωνίζοντας μόνο τα απαραίτητα και όσα είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να καταναλώσουμε.

Θα βοηθούσε, όμως, αν βρίσκαμε κι έναν τρόπο να διατηρούμε τα τρόφιμα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό τον τρόπο αναζήτησε μια ερευνητική ομάδα από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Κρατικού Πανεπιστημίου Campinas και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Τροφίμων του Σάο Πάολο, που διεξήγαγε μια σχετική έρευνα, αναφορικά με μια καινοτόμο συσκευασία που θα μπορούσε να συμβάλλει στη διατήρηση των τροφίμων. Τα σχετικά ευρήματα δημοσιεύονται στο Food Packaging and Shelf Life.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης